Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Hrvatske zvijezde u Jazinama za pomoć mnogima

07.11.2013. 23:00
Hrvatske zvijezde u Jazinama za pomoć mnogima


Humanitarni koncert pod geslom “Moja arena – put u život” održat će se u četvrtak, 14. studenoga, u sportskoj dvorani Jazine, u organizaciji Zaklade “Marije de Mattias” i Caritasa Zadarske nadbiskupije.
Za studente, za djecu…
– Želja nam je prikupiti pomoć za naš rad sa siromašnim studentima i komunu Centar ‘Marjanovac’ u Bosni i Hercegovini te za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom, izvijestila je upraviteljica zaklade Katarina Ferketin iz redovničke zajednice Klanjateljice Krvi Kristove, koja vodi Zakladu “Marije de Mattias”.
Navela je da im svojim nastupom na koncertu podršku pružaju i brojni glazbenici: Ivana i Marija Husar, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Jelena Rozga, Andrea Šušnjara, Milan Terze, Alen Nižetić, Ivica Ićo Sikirić, Krešimir Perović, klape “Luna” i “Kalelarga”, a pokrovitelj koncerta je hrvatski predsjednik Ivo Josipović.
Centar “Marjanovac” u Aleksandrovcu kod Banja Luke registriran je kao nevladina, neprofitna i nereligiozna udruga, a bavi se radom na suzbijanju ovisnosti, posebno prihvaćanjem osoba s problemom ovisnosti o narkoticima kroz “Projekt čovjek” osmišljen u u talijanskom Centru solidarnosti (CeIS) iz Rima. Otvoren je za sve jezike, boje kože, nacije i vjere, a vode ga sestre Klanjateljice Krvi Kristove.
Izliječili 80 posto ovisnika
Kroz Centar “Marjanovac”, koji ima kapacitet za 60 osoba, u proteklih deset godina prošlo je ukupno oko 500 korisnika na stalnom boravku ili s povremenim dolascima. Njih 100-tinjak uspješno je završilo program, a o uspješnosti Centra puno govori i podatak da se 80 posto ovisnika, nakon liječenja i izlaska iz centra, nije vratilo niti jednom obliku ovisnosti.
Ulaznice za humanitarni koncert u Zadru, kojim se prikuplja novčana pomoć i za rad “Marjanovca” mogu se nabaviti u župama Zadarske nadbiskupije i na dan koncerta na ulazu u dvoranu Jazine.