Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Razuzdane njujorške noći Stephana Lupina

07.11.2013. 23:00
Razuzdane njujorške noći Stephana Lupina


Najpoznatiji hrvatski fotograf te zadnjih nekoliko godina i sve priznatiji umjetnik Stephan Lupino u utorak je bio jedan od autora izložbe fotografija čuvenog newyorškog noćnog kluba Area. Vlasnik kluba, a danas vlasnik prestižnog newyorškog Bowery bara i Bowery hotela Erick Goode spomenutom je izložbom, koja je okupila umjetnike koji su djelovali u klubu, odlučio obilježiti najslavnije trenutke kluba, dio kojih je neizostavno bio i „kralj noći” – epitet koji je tada nosio Lupino.
Dekadencija
– Bila su to luda vremene, svojim sam fotoaparatom ovjekovječio slavne i ne tako „slavne” trenutke slavnih osoba – umjetnika, glumaca, sportaša, poslovnih ljudi i zabavljača svih profila, koji su se dekadentnih osamdesetih zabavljali u Arei. U spomen na ta vremena Erick je organizirao ovu izložbu kako bi predstavio knjigu o klubu i pozvao me, kao autora brojnih fotografija iz knjige, na otvaranje, naglašava Lupino.
U društvu svjetski poznatih paparazzo fotografa Patrick McMullana te Wolfgang Wesnera, Lupino se odlično proveo na after partiju izložbe, okruživši se očekivano, polugolim ljepoticama.
– Bilo je ludo, Erick je organizirao super party, „brijali” smo kao u stara vremena sve do jutra. Kako on i danas vodi jedno od prestižnih mjesta newyorškog društvenog života – Bowery bar u sklopu Bowery hotela, na izložbu su došli brojni pripadnici gradske party elite. Družio sam se sa starom škvadrom, prisjetio vremena kada je New York bio daleko zabavniji grad nego danas. Daleko od toga da ni danas u „Velikoj jabuci” ne manjka provoda, no osamdesete su bile mnogo žešće, dodaje Lupino.
No, iako na benignijem tulumu od onih u Arei, Lupinu nije nedostajalo polugolih ljepotica spremnih na poziranje pred njegovim fotoaparatom, baš kao i u stara dobra vremena.
Skulpture u Miamiju
– Našao sam par muza, bit će novih materijala, pohvalio se Lupino.
Nakon New Yorka Lupino priprema još jedan američki projekt, izložbu svojih skulptura u Miamiju početkom iduće godine. Neke će radove prenjeti iz njujorške galerije Ralph Pucci, gdje su bili izloženi sredinom prošlog svibnja, a neke tek priprema. Centralni eksponat bit će 3,8 metara visoka skulptura u bronci – „Fire lovers” koju upravo dovršava.