I s 80-ak godina žele na Internet

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Tečaj za računala u Domu na Sfingi
Tečaj se održava tri dana po sat i pol vremena. Najprije du učili kako se pali kompjutor, kako se piše te neke osnove, a onda su učili o internetu, pisanju mailova..., nabrojila je Milin
Arif SITNICA
Umirovljenici se okupili u svojoj učionici s računalima

Prvi tečaj za računala od ukupno tri održan je u Domu umirovljenika na Sfingi.

Interes za pohađanjem, očekivano je velik, unatoč tome što najstariji polaznici imaju između 80 i 85 godina. Godine im ne predstavljaju nikakav problem kako bi bili ukorak s vremenom i naučili se služiti kompjutorom i ići na Internet.

Jelena Milin, socijalna radnica u Domu, pojašnjava kako su oformljene tri grupe, ukupno 20 polaznika koji su već prvog dana bili jako marljivi i spremni naučiti osnove računarstva.

- Tečaj se održava tri dana po sat i pol vremena. Najprije du učili kako se pali kompjutor, kako se piše te neke osnove, a onda su učili o internetu, pisanju mailova..., nabrojila je Milin. Dodaje kako je tečaj pokrenut na inicijativu ravnateljice Gradske knjižnice Zadar, Doroteje Kamber Kontić, a upravo s ovom ustanovom održavaju uspješnu suradnju već niz godina. I ranije su umirovljenici imali priliku pohađati slične tečajeve u prostorijama Gradske knjižnice, ali budući su neki od polaznika slabo pokretni na ovaj način im se ipak izlazi u susret i omogućava lakše učenje.

- Zahvaljujući zadarskom Općinskom sudu dobili smo nekoliko računala i laptopa na kojima korisnici mogu raditi pa smo tako uredili i malu učionicu za njih u kojoj oni mogu dolaziti popodne i raditi na računalima. A oni su već prvog dana pokazali kako su jako marljivi, već su pripremili bilježnice, napravili prve zabilješke, kazala je Milin.

Umirovljenicima u učenju o novim tehnologijama pomažu i djelatnici Doma, ali i dva volontera kako bi što prije savladali tehnike korištenja računalima.

Tečajevi za sve zainteresirane umirovljenike i dalje će se održavati u Gradskoj knjižnici, konkretno ove jeseni u Ogranku na Bokanjcu, a u planu je, kako saznajemo od Mateje Bakmaz, djelatnice GK Zadar, da se isti tečajevi nastave organizirati i u matičnoj ustanovi, a ukoliko bude interesa i u ostalim njezinim ograncima u gradu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno