Vodovod Bolnici donirao videokolonoskop vrijedan 125 tisuća kuna

Slika korisnika valentinam
Odgovorili na apel za pomoć
Znamo kako je u OB Zadar stradalo dosta vrijedne opreme, a mi smo se na zamolbu Opće bolnice da pomognemo u skladu sa svojim mogućnostima odlučili na donaciju. Naša je obaveza i dužnost bila da se uključimo, kazao je Matek
Marin GOSPIĆ
Ravnatelj dr. Željko Čulina i direktor Vodovoda Tomislav Matek

U predavaonici Opće bolnice Zadar potpisan je ugovor između ravnatelja dr. Željka Čuline i direktora Vodovoda Tomislava Mateka o donaciji videokolonoskopa. Ova donacija vrijedna 125 tisuća kuna, kako je rekao ravnatelj Opće bolnice, došla je nakon katastrofalne poplave koja je 11. rujna uništila dosta vrijedne medicinske opreme, a uslijed čega je upućen poziv poduzećima i donatorima za pomoć Općoj bolnici.

Ravnatelj dr. Čulina naglasio je kako su se nakon apela upućenog iz zadarske bolnice aktivno uključili i župan Božidar Longin, ali i gradonačelnik dr. Branko Dukić, koji je do dolaska na gradonačelničku funkciju vodio Službu za ginekologiju i porodiljstvo OB Zadar.

- Znamo kako je u OB Zadar stradalo dosta vrijedne opreme, a mi smo se na zamolbu Opće bolnice da pomognemo u skladu sa svojim mogućnostima odlučili na donaciju. Naša je obaveza i dužnost bila da se uključimo u akciju jer ne samo da ovako pomažemo stanovnicima naše županije koji se dolaze ovdje liječiti već i stanovnicima drugih županija, čiji se stanovnici također liječe u zadarskoj bolnici. Nadam se kako ovo neće biti naša posljednja donacija, naglasio je direktor Vodovoda. Svečanom potpisivanju ugovora o donaciji nazočio je i zadarski gradonačelnik dr. Branko Dukić, koji je naglasio kako vjeruje će se u pomoć OB Zadar uključiti i drugi gospodarstvenici. Uređaj bi kako je rečeno ovom prigodom trebao vrlo skoro stići na Odjel gastroenterologije jer je proveden javni natječaj i u pitanju su dani kada će se njime obaviti prve specijalističke pretrage.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno