Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Na Veleučilištu Baltazar Zaprešić u Biogradu 32 brucoša

08.11.2018. 14:07
Na Veleučilištu Baltazar Zaprešić u Biogradu 32 brucoša


Prigodnom svečanošću i uvodnim predavanjem na Dislociranom studiju Veleučilišta Baltazar Zaprešić u Biogradu na Moru u prostoru srednje škole započela je deseta akademska godina preddiplomskog studija Poslovna ekonomija i financije za točno 40 novoupisanih studenta.
– U akademskoj godini 2018./2019. ukupno je upisano 40 studenata. Na prvu godinu su se upisala 32 studenata, brucoša, dok se na drugu godinu upisalo pet novih studenata a na treću godinu troje novih studenta, izvijestila je Marijana Smajić, referentica.


Trud se višestruko vraća
Na početku studente je pozdravio dr. sc. Pave Ivić, voditelj Dislociranog studija Biograd na Moru, istaknuvši kako se u današnje vrijeme ništa ne može postići bez znanja.
– Prvenstveno trebate vjerovati u sebe jer je ključ uspjeha svakog pojedinca samopoštovanje. U sljedeće tri godine ne treba se bojati vrijednog rada jer se uloženi trud uvijek višestruko vraća, naglasio je Tonči Šangulin, član Upravnog vijeća i predsjednik biogradskog Gradskog vijeća.
Nazočnima se obratio i prof. Slavko Šimundić rekavši kako Veleučilište Baltazar Zaprešić iza sebe ima već 16 godina uspješnoga rada te je danas po broju studenata najveće među privatnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj.
– S Ivanom Knezom, gradonačelnikom Biograda, popisali smo ugovor, od iduće akademske godine iz srednje škole selimo u novi prostor Pučkog otvorenog učilišta, na prvi i drugi kat, iznad budućih prostorija Gradske knjižnice, kazao je dr.sc. Dragoljub Amidžić, dodavši kako predstoji početak specijalističkog studija Financijski menadžment na kojem svi prvostupnici još dvije godine mogu nastaviti školovanje.


Predavanje hrvatskog menadžera godine
Uvodno predavanje za studente preddiplomskoga stručnog studija održao je 29-godišnji Ivan Protega, bivši student Veleučilišta Baltazar Zaprešić koji ponosno nosi titulu hrvatskog menadžera 2015. godine.
– Moja priča na Baltazaru počela je još 2010. godine. Kako sam završio srednjoškolsko obrazovanje i počeo raditi u JYSK-u, odlučio sam upisati Veleučilište Baltazar u Biogradu na Moru. Živio sam rukomet i kao rukometaš ozlijedio sam se upravo ovdje u Biogradu pa su mi prijatelji koji su u to vrijeme završavali Baltazar dali preporuku, i nisam pogriješio, kaže Protega.
Nakon završetka biogradskog studija upisao je i završio Projektni menadžment, također na Baltazaru, ali u Zaprešiću. Danas priprema doktorat.
Put do pozicije regionalnoga menadžera u tvrtki nije bio lagan. Počeo sam raditi u Šibeniku, a svega nekoliko mjeseci poslije dobio sam poziciju voditelja centra u Šibeniku, naglasio je Protega.
Zbog odličnih rezultata polako je dobivao i projekte vezane uz širenje na nova tržišta i uz nova otvaranja. Kako su njegovi rezultati i dalje bili odlični, a pokazivao je potencijal za više pozicije, dobio je poziciju regionalnoga menadžera, na kojoj je i danas.
– Jako je važno da u životu imate cilj prema kojem ćete uvijek ići. Sve je u vašem stavu, i na koji ćete se način postaviti prema kolegama u svojoj radnoj okolini, ali i izvan nje, zaključio je Ivan Protega.




Brucoši
Desete akademske godine biogradski studenti su postali: Stanka Katuša, Martina Rudić, Božena Števanja, Borna Pešić, Filip Šarić, Nina Magaš, Ane Zelić, Dino Pedić, Duje Čulina, Toni Brala, Toni Duka, Vid Dunatov, Marija Jovančević, Lovre Mičić, Marko Medić, Tea Kovačević, Vedran Krstić, Domagoj Bogović, Antonio Prekpalaj, Dila Prekplaj, Greta Prekpalaj, Toni Prodanović, Duška Raci, Nina Škara, Danijel Emanuel Škunca, Katarina Šunjerga, Dario Tadin, Josip Stipić, Deni Špika, Ena Kovačević, Marin Knežević, Ljiljana Pavić.