Rješenje najkasnije do sredine siječnja iduće godine

Slika korisnika mkvanja
Dokle će korisnici javnog autobusnog prijevoza u Gaženici biti izloženi svim ćudima vremena?
Projekt terminala je takav kakv jest i rješenje ovog problema ovisi o preseljenju Jadrolinije, odnosno prodaje karata u prostor u sklopu terminala. Tada će se uvesti i nova prometna regulacija autobusnog prijevoza, koja će zamijeniti ovu privremenu, kaže Robert Škifić, ravnatelj LUZ-a
Suzaba BANDIĆ
Putnici su u Gaženici već tri godine izloženi vjetru i kiši

Nakon orkanskog juga i nevremena koje je zadarsko područje zahvatilo prije nekoliko dana aktualiziralo se pitanje natkrivenog  prostora za putnike u Gaženici, mahom otočane, koji koriste autobusni  javni prijevoz. Iako je autobusna linija za Gaženicu uvedena odmah nakon preseljenja trajektnog prijevoza u Novu luku Gaženica prije više od  tri godine, stajališta za autobuse sve do danas nisu dobila natstrešnice,  već su samo obilježena podnom signalizacijom i znakom. Jedini objekt  u koji su se sve to vrijeme mogli skloniti putnici, onaj je u privremenoj  zgradi putničkog terminala koja je od stajališta udaljena stotinjak metara. Na društvenim mrežama proširila se i inicijativa koju je pod sloganom "Zaklonimo ljude od vjetra i kiše u luci Gaženica" pokrenuo dr.  sc. Mate Kosor, a rješenje, kako smo doznali od ravnatelja Lučke uprave  Zadar Roberta Škifića, uslijedit će uskoro, najkasnije do polovine  sječnja iduće godine.

- Taj problem nije od jučer. Mi suosjećamo s otočanima i znamo da  je to veliki problem. Izloženi su svim vremenskim prilikama, ljeti  vrućinama i suncu, a zimi hladnoći i kiši. Međutim, projekt terminala  je takav kakv jest i rješenje ovog problema ovisi o preseljenju Jadrolinije, odnosno prodaje karata u prostor u sklopu terminala. Tada će se  uvesti i nova prometna regulacija autobusnog prijevoza, koja će zamijeniti ovu privremenu. Stajališta za autobusni prijevoz planirana su ispred zgrade terminala, odnosno dijela u koji će se smjestiti Jadrolinijini  djelatnici na prodaji karata. Tada će putnici imati i adekvatni prostor,  odnosno čekaonicu u kojoj će biti zaštićeni, kaže Robert Škifić, ravnatelj LUZ-a apelirajući na građane koji koriste javni prijevoz za strepljenje još mjesec, dva. Ističe kako će se u isto vrijeme urediti i pristup  od iskrcajnih mjesta do novog stajališta za autobuse, odnosno uređene  čekaonice.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno