Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ryanair najavio uvođenje novih osam linija iz Zadra od 2019. godine

08.11.2018. 12:35
Ryanair najavio  uvođenje novih  osam linija iz  Zadra od 2019.  godine


Niskocjenovna avio kompanija Ryanair iz Irske od iduće  sezone, proljeća 2019. godine, Zadar će povezati s osam novih atraktivnih destinacija u četiri europske države. Potvrdili su to Niall O’Connor i  Gary Butler iz Ryanaira na sajmu World Travel Market (WTM) u Londonu, nakon što su se na štandu Hrvatske turističke zajednice susreli s ministrom turizma Garijem Cappellijem. Predstavnici Ryanaira nisu naveli  koje su to konkretno destinacije, već da je riječ o linijama iz Zračne luke  Zadar prema Češkoj, Poljskoj, Italiji i Njemačkoj.
Time  se broj linija koje ovaj najveći europski zrakoplovni prijevoznik  povezuje Zadar s dosadašnjih 16 linija u šest država povećava za čak 50  posto i po broju linija i po broju država. S obzirom da je Ryanair zadnjih  tjedana već najavio nove linije iz ZL Zadar za Prag te tri njemačka grada  Hamburg, Koeln i Nuernberg, a da iz ove irske kompanije nisu odgovorili  na naš upit do kojih će novih  europskih gradova letjeti u 2019. godini iz  Zadra, može se pretpostaviti kako se, uz spomenute, radi o još četiri dodatna europska grada.
 Ministar Capelli izrazio je zadovoljstvo zbog širenja Ryanairova poslovanja u Hrvatskoj, ujedno potvrde da se hrvatska turistička politika kreće  u dobrom smjeru te da hrvatsko tržište predstavlja iznimni turistički potencijal. U širenju poslovanja Ryanaira, ali i turoperatera i avioprijevoznika iz Velike Britanje, ministar turizma vidi i šansu da turistička sezona,  bez obzira na povratak konkurencije s tržišta Grčke i Turske, ostane na  razini prošle godine, uz planirani rast do sedam posto.
Na sajmu World Travel Market Zračnu luku Zadar predstavljalo je direktor Josip Klišmanić koji je nedavno s Ryanairom potpisao ugovor za  tri nove linije prema Hamburgu, Koelnu i Nuernbergu i to dva puta tjedno od travnja 2019. godine.
Najavljenih osam novih linija iz Zračne luke Zadar bez sumnje će se  pozitivno odraziti na broj dolazaka i noćenja u idućoj sezoni. U to je uvjerena i Mihaela Kadija, direktorica turističke zajednice Zadarske županije.
– To bi bilo odlično. Svako povećanje broja letova i destinacija, odnosno proširenje tržišta može donijeti samo dobro za razvoj turizma u našoj  županiji pa i šire, kratko je najavu Ryanairovaca prokomentirala Kadija.