Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Unificiranje bankomata, reguliranje dostave, podzemni spremnici

08.11.2018. 18:15
Unificiranje bankomata, reguliranje dostave, podzemni spremnici


U zadarskoj Maloj gradskoj vijećnici održan je radni sastanak na inicijativu UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša s temom analize situacije na Poluotoku tijekom protekle ljetne sezone. Uz  pročelnika komunalnog odjela Robertina Dujelu, voditelja komunalnog redarstva Edu Fantelu, pročelnika UO za gospodarenje gradskom imovinom Tomislava Koronu, direktora Čistoće Dragana Maračića, gradske vijećnice s Poluotoka Ive Dunatov, aktivno su kritikama, pohvalama i sugestijama u raspravi sudjelovali i pročelnik Konzervatorskog odjela u Zadru Igor Miletić, predsjednik Udruženja obrtnika Mladen Malta, predsjednik Obrtničke komore Stipe Knežević, predsjednik Županijske gospodarske komore Denis Ikić te predsjednik Ceha ugostitelja Robert Kovačević sa suradnicima.
Doznajemo kako se kao ključna tema sastanka, koji je trajao sat i pol vremena, nametnulo reguliranje postavljanja bankomata u povijesnoj jezgri unificiranjem izgleda bankomata, nastavak reguliranja dostave postavljanjem mobilnih prepreka na ulazima/izlazima u pješačku zonu, kao i čistoća na Poluotoku, odnosno zamjena postojećih spremnika za miješani otpad podzemnim i implementacija spremnika novije tehnologije.
Pored ovih tema, razgovaralo se i o zahtjevu stanara Poluotoka za osiguranjem parkirnih mjesta – unutar i na rubu pješačke zone. Svi ovi projekti su na samom začetku, ali nadaju da kako će neke do sljedeće sezone uspjeti i realizirati.
Također su definirane obveze i hodogram aktivnosti kako bi u što većoj mjeri sljedeću turističku sezonu dočekali spremni za nove izazove. Sličan sastanak komunalni odjel je u suradnji s UO za EU fondove organizirao i u studenom 2017. godine. Tada je cilj bio uređenje dostave i implementacija putokaznih panoa u povijesnoj jezgri umjesto konzervatorima neprihvatljivih reklamnih konjića.