Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Brza sanacija »nesretnog« zida na Trpimirovoj

08.11.2019. 17:33


Nakon objave članka u našem listu, od prije par dana, o razbijenom dvorišnom zidu na Trpimirovoj obali, kako doznajemo od Gordane Reljić koja živi u prizemlju kuće, jučer su počeli radovi na sanaciji spornog zida.
Podsjetimo, zbog učestalih nesreća koje se događaju na Trpimirovoj obali, uvijek strada dvorišni zid na kućnom broju 29. Kako je rekla Reljić, sreća je što do sada nije bilo mrtvih, ali zbog oštrog zavoja zbog kojeg se automobili zabijaju u zid, ona je zajedno s preostalim vlasnicima stanova koji žive na katu iznad nje, u velikom problemu. Naime, zbog razbijenog zida vlasnicima stanova je imovina ugrožena jer svatko sa ulice može ušetati u stan. Za vlasnike stanova je najveći problem što oni nisu u vlasništvu dvorišta i zida pa kad se dogodi ovakva nesreća njima su ruke vezane, jer ne smiju sami sanirati štetu kako bi zaštitili svoje domove.
Međutim, nakon objave članka o toj situaciji, stvari su se promijenile na bolje, jer prema riječima Gordane Reljić, gradski oci su ovaj put žurno reagirali.
– Moram priznati da smo prezadovoljni ovom rekacijom gradskih čelnika i Upravnim odjelom za gospodarenje gradskom imovinom, jer su problem shvatili ozbiljno, te su nakon objave teksta u vašim novinama došli, i uhvatili se posla i kao što vidite, radovi na sanaciji zida su u tijeku, kaže Reljić, istaknuvši kako su i vlasnice stanova na katu iznad nje, Dubravka Finka i Marija Višić-Guina također zadovoljne, jer će im konačno domovi biti zaštićeni.
Ipak, prema riječima Gordane Reljić, trebalo bi se pozabaviti i s rješavanjem problema na na prometnici koja se nalazi uz samu kuću i opasna je.
– Ako se nešto ne poduzme kako bi se okuka ispred kuće ublažila, bojim se da ćemo opet imati razbijen zid, pojašnjava Reljić te apelira na policiju koju su već i ranije kontaktirali da okuku ublaže uspornikom ili nekim drugim prometnim znakom koji bi upozoravao na opasnost, poručuje Reljić.