Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Božidar Kalmeta jedini kandidat za predsjednika ŽO HDZ-a

08.11.2020. 11:30


Objavljene su liste kandidata za izbor predsjednika i potpredsjednike županijskog odbora te gradskih i općinskih odbora HDZ-a Zadarske županije na unutarstranačkim izborima koji će se održati 22. studenoga. Županijski odbor bira predsjednika i četiri potpredsjednika, gradski odbori biraju predsjednika i tri potpredsjednika, a općinski odbori biraju predsjednika i dva potpredsjednika.
Za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a jedini se kandidirao Božidar Kalmeta, dok se za potpredsjednike natječu Martin Baričević, Josip Bilaver, Ivana Dević, Jure Fabijan, Branko Kutija, Milivoj Kurtov, Božidar Longin i Željko Šoša. Za predsjednika Gradskog odbora Zadra također je podnesena samo jedna kandidatura i to Šime Erlića, a za potpredsjednike će biti izabrani Branko Dukić, Bruno Milin i Elvira Sterle.
Dvoboj se očekuje na izborima za predsjednika Gradskog odbora Biograda za koje mjesto se natječu Ante Mitrović, Šime Mršić i Melanija Ražov Radas, dok su se za potpredsjednike kandidirali Toni Bogdanić, Ivan Knez, Ivana Stamičar, Jurica Vidaković i Branimir Zorica. Slično će biti i na izborima za Gradski odbor Benkovca za čijeg predsjednika su se kandidirali Tomislav Bulić i Stanko Čirjak, a za potpredsjednike Branko Arbanas, Tomislav Klarica i Marija Orlović Kolčeg
Jedina kandidatura za predsjednika Gradskog odbora Nina je ona Tomislava Ćurka, dok se za potpredsjednike natječu Marko Burela, Ines Jakovčević i Ante Peroš. Dvoboj je i za predsjednika Gradskog odbora Paga za koji su se kandidirali Veljko Pernar i Stipe Žunić, a za potpredsjednike Ante Čemeljić, Jasna Magaš i Branimir Paro Vidolin. Ante Župan se jedini kandidirao za predsjednika Gradskog odbora Obrovac, a za potpredsjednike se natječu Slobodan Jurjević, Marin Klanac, Gordana Renić i Grga Šoša.
U još šest općina također ima po dvoje kandidata za predsjednike općinskih odbora. U Bibinjama se natječu Šime Sekula i Ivan Šimunić, u Sukošanu Tomislav Dražić i Milan Ročak, na Viru Rajko Radović i Vesela Vučetić, u Pakoštanima Marin Barešić i Domagoj Kazija, u Starigradu Višeslav Dokoza i Krste Ramić te u Lišanima Ostrovičkim Ivica Musić i Tomislav Radaš.