Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

[FOTO] FUTSAL U Brnu odluka o putniku u Litvu

08.11.2020. 11:16


Hrvatska i Češka odlučuju o jednom od posljednja dva europska putnika na Svjetsko prvenstvo u Litvi, a prvi ogled, odigran sinoć u dvorani Krešimira Ćosića, završio je bez pobjednika pa će konačna će odluka o plasmanu na svjetsku smotru pasti u Brnu, s obzirom na to da je na semaforu, nakon borbenog i neizvjesnog okršaja, naposljetku pisalo 2:2. Iako je Hrvatska pokazala više inicijative, Češka je sredinom prvog poluvremena stekla dva pogotka prednosti. Precizan je prvo bio Zaruba, nakon udarca iz kuta, a potom je gostujuću akciju okončao Rešetar. Ipak, netom prije odlaska na odmor Novak realizira kazneni udarac s deset metara za smanjenje češkog vodstva. Početkom nastavka isti je igrač izveo i šesterac za izjednačenje, no vratar Nemec je obranio taj pokušaj. Igrala se 27. minuta kada se Đuraš oslobodio svog čuvara i prizemno pogodio za izjednačenje, a ubrzo je i Primić obranio kazneni udarac Seidlera. Hrvatska je u završnici dvije minute igrala s igračem više, nakon isključenja Rešetara, no češki čuvar mreže više se nije dao svladati. Uzvratna je utakmica na rasporedu u utorak, 10. studenoga. Dojam je da je Hrvatska bolja momčad, no Češka se potvrdila kao itekako neugodan protivnik pa je sve otvoreno kad je riječ o putniku na SP.
 


HRVATSKA       2
ČEŠKA       2


ZADAR – Dvorana Krešimira Ćosića. Bez gledatelja. Suci: Juan Jose Cordero Gallardo, Alejandro Martinez Flores. Strijelci: 0:1 Zaruba (10'), 0:2 Rešetar (12'), 1:2 Novak (20' – p), 2:2 Đuraš (27').
HRVATSKA: Primić, Matošević, Čekol, Kanjuh, Đuraš, Jelovčić, Marinović, Perić, Novak, J. Suton, Postružin, Horvat, L. Suton. Izbornik: Mato Stanković.
ČEŠKA: Nemec, Baran, Vokoun, Zaruba, Krivanek, Slovaček, Koudelka, Seidler, Homola, Holy, Vnuk. Izbornik: Tomaš Neumann.
 




ISKLJUČENJE
Lušak Rešetar, kapetan Češke, u 35. minuti dobio je drugi žuti karton pa je Hrvatska sljedeće dvije minute imala igrača više. Ipak, Česi su u tom razdoblju sačuvali svoju mrežu
 


Prazne tribine
Sport bez gledatelja. Počelo je u ožujku ove godine i pitanje je do kada će trajati. Pandemija koronavirusa napunila je bolnice i ispraznila tribine. Tužno je sinoć bilo gledati prazne stolce u dvorani Krešimira Ćosića. Tek 20-ak novinara, otprilike isto toliko službenih osoba i to je bilo sve. Sport možda ne mora stati, ali može se postaviti pitanje koja je svrha utakmica bez publike, posebno ako se nastavi ovim ritmom. Za neke je to sportski inat koroni, za neke druge je jednostavno sve – preforsirano.