Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

TREĆA HNL JUG Biograjci Dubrovčanima podno Lapada uzeli sva tri boda

08.11.2020. 10:22


U 14. kolu Treće HNL jug Primorac (B) je na igralištu Lapad u Dubrovniku slavio protiv domaćeg GOŠK-a rezultatom 1:3. Momčad iz Biograda na Moru već je u prvom poluvremenu riješila sve dileme oko pobjednika, na semaforu je nakon 45 minuta svijetlio rezultat 0:3. Najprije je Kevin Mondziaou doveo Biograjce u vodstvo u 25. minuti, da bi u 33. autogolom Tonija Žile ta prednost bila udvostručena. Na isteku prvog poluvremena, u 44. minuti, Vice Birkić diže prednost gostiju iz kraljevskog grada na 0:3. Domaćin je tek uspio ublažiti ovaj poraz pogotkom Balda Cicijelja u 52. minuti utakmice.
Od samog početka utakmice bila je to jednosmjerna ulica u korist momčadi iz Biograda na Moru. Očito su Biograjci u Dubrovnik doputovali odlučni da se doma vrate isključivo s nova tri boda na svom kontu. Vrlo brzo opasnija igra gostiju donosi rezultat. Igrala se 25. minuta kada je Birkić oštro tukao s lijeve strane, vratar Kristić kratko je odbio loptu samo do Mondziaoua koji s pet metara šalje loptu u mrežu domaćina – 0:1. Osam minuta kasnije već je bilo 2:0 za Biograjce. Ješe je ispucao jednu dugu loptu sa svoje polovice, a Žile u pokušaju otklanjanja opasnosti vraća loptu svom vrataru. Međutim, nije primijetio da je ovaj na rubu svog šesnaesterca tako da ga je praktički lobao i gostima dono veselje. Na isteku prvog poluvremena novi pogodak za momčad Lea Šarića. Ovoga puta po golu domaćina tukao je Mondziaou, vratar ponovno kratko odbija loptu na koju natrčava Birkić i pogađa malu mrežicu Kristićeva gola. U nastavku utakmice gosti su uspjeli smanjiti i to u 52. minuti preko Balda Cicijelja. Iskoristio je jednu dugu loptu i u padu zabio za 1:3. Do kraja utakmice viši nije bilo promjene rezultata. Mogla je pobjeda Biograjaca s obzirom na prilike koje su stvorili biti mnogo uvjerljivija, ali i ovako zaslužuju sve čestitke zbog velika tri boda podno Lapada.
 


GOŠK 1
PRIMORAC (B) 3


DUBROVNIK – Igralište: Lapad. Gledatelja: -. Sudac: Mirko Odrljin (Čaporice). Pomoćnici: Tomislav Lujan Kujundžić (Poljica) i Ivan Taraš (Solin). Strijelci: 0:1 Mondziaou (25'), 0:2 Žile (33'-ag), 0:3 Birkić (44'), 1:3 Cicijelj (52'). Žuti kartoni: Ješe (Primorac). Crveni: -.
GOŠK Du.: Kristić, Sršen (od 80' Korać), Torbarina, Žile, Ivanišević, Listar, Topuzović, Smrdelj (od 25' Uvodić), Cicijelj, Zadro (od 60' Matić), Caput. Trener: Milan Petrović
PRIMORAC (B): Stojanov, Mondziaou, Brkić, Colić, Birkić, Ješe, Nakić (od 77' De Angelis), Klopp, Zelić, (od 82' Labus), Pranić, Jurišić. Trener: Leo Šarić
 




Zmaj (M) nije došao u Hrvace


Jučerašnja utakmica 14. kola Treće HNL jug između Hrvaca i Zmaja iz Makarske nije se odigrala. Gosti iz Makarske nisu došli u Hrvace, zbog jednog COVID pozitivnog igrača. Neslužbeno doznajemo da su ostali testirani bili negativni, ali ostaje za vidjeti je li određen broj igrača imao mjeru samoizolacije. Ukoliko je manje od šest igrača bilo spriječeno, Zmaj bi mogao biti sankcioniran donosi nam portal Treće HNL jug.