Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Uskok Posedarcima udijelio “peticu”

08.11.2020. 10:26


U 14. kolu Treće HNL jug Hrvatski vitez Posedarje doživio je težak poraz u Klisu od ondašnjeg Uskoka. Domaćin je na kraju slavio uvjerljivo rezultatom 5:0. Seriju pogodaka domaćina otvorio je Zvonimir Teklić u 6. minuti, a nastavio je Josip Cikojević u 23. U 33. minuti precizan je Tonći Radovniković, a na 4:0 povisuje četiri minute kasnije Ivan Klić-Kuko. Točku na "i" uvjerljivog slavlja Klišana stavlja Dario Vukasović u 69. minuti utakmice. Gosti iz Posedarja imali su nekoliko prlika i poluprilika, ali generalno gledajući ovu utakmicu moraju što prije zaboraviti.
Od samog početka ovog dvoboja bila je to jednosmjerna utakmica. Već u 6. minuti domaćin je poveo. Nakon centaršuta na drugoj vratnici najspretniji je Teklić koji volejom zabija za vodstvo domaćina. Već u 23. minuti bilo je 2:0 za Uskok. Vučemilović-Grgić ovoga puta bio je u ulozi asistenta, ubacio je za Cikojevića koji glavom s pet metara para mrežu Ivančića – 2:0. U 33. minuti već je bilo 3:0 za domaćine. Prekid je s boka izveo Teklić, a Radovniković bio najviši u skoku i glavom poentirao za uvjerljivo vodstvo svoje momčadi. Samo četiri minute trebalo je Klišanima za nov pogodak. Na desnoj strani kombinirali su Teklić i Vučemilović-Grgić, ovaj potonji na drugoj vratnici pronalazi Glić-Kuka koji glavom donosi novi pogodak svojoj momčadi. U 43. minuti prva prigoda za goste iz Posedarja. Smokrović je pronašao Rončevića koji odlično tuče sa šest metara, ali domaći vratar Milaković vrhunski brani.
U nastavku utakmice domaćin je Hrvatskom vitezu prepustio inicijativu, ali Posedarci unatoč nekoliko poluprlika nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti, ponajprije je nedostajalo mirnoće u završnici. U 66. minuti domaćin dolazi i do petog pogotka. Vukasović sa šesnaest metara pogađa same rašlje Ivančićeva gola, zgoditak vrijedan eurovizijske razmjene. U svakom slučaju Uskok je slavio više nego zasluženo, a Posedarcima ostaje nada da će se protiv GOŠK-a na svom travnjaku u sljedećem kolu iskupiti za ovaj težak poraz.
 


USKOK 5
HV POSEDARJE 0


KLIS – Igralište Iza Grada. Sudac: Luka Liković (Krvavac). Pomoćnici: Miho Trković (Gruda) i Romano radonić (Vitaljina). Strijelci: 1:0 Teklić (6'), 2:0 Cikojević (23'), 3:0 Radovniković (33'), 4:0 Glić-Kuko (37'), 5:0 Vukasović (69'). Žuti kartoni: Ivandić (HV Posedarje). Crveni: -.
USKOK: Milaković, Kurtović, Radovniković, Katuša (od 83' Božina), Ercegović (od 66' Vukasović), Teklić, Cikojević (od 75' Pandža), Gilić-Kuko, Božinović, Pejović (od 83' Ćubelić), Vučemilović-Grgić. Trener: Tomislav lić.
HV POSEDARJE: Ivančić, Jukić (od 81' Knežević), Ivandić, Paleka, Vukadinović (od 46' Remšak), Rončević, Smokrović (od 55' Jurjević-Adžić), Surać, Šušak (od 77' Crnjak), Brkić, Jurjević. Trener: Kristijan Tuta
 




Treća HNL jug


14. kolo: Uskok – Hrvatski vitez Posedarje 5:0, GOŠK Du. – Primorac (B) 1:3, Hrvace – Zmaj (M) (nije odigrano), OSK – Jadran LP 2:1, Zmaj (B) – Sloga. Danas (14): Urania – Zagora, Neretvanac – Neretva. 25. studenoga: Split – Kamen.