Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kandidati Branko Kutija i Goran Nimac

Autor: Velimir Brkić

07.12.2009. 23:00
Kandidati Branko Kutija i Goran Nimac


Na prijevremenim lokalnim izborima za benkovačkog gradonačelnika koji će se održati 27. prosinca, građani Benkovca će birati između dva kandidata – Branka Kutije (HDZ) i Gorana Nimca (SDP), djelatnika benkovačke Veletržnice.
Branko Kutija zajedno sa zamjenikom Mirkom Erstićem, dosadašnjim dogradonačelnikom, u Izborno povjerenstvo s kandidaturom donio je i 530 potpisa, a Goran Nimac sa zamjenikom, umirovljenikom Mićom Katušom prikupio je 290 potpisa. Za pravovaljanu kandidaturu trebalo je prikupiti 200 potpisa građana s pravom glasa.
Goran Nimac bio je kandidat za benkovačkog gradonačelnika i na izborima u mjesecu svibnju. Međutim, tada nije bio stranački kandidat SDP-a već nezavisni, a zamjenik mu je bio Jovan Bojanić.
Prijevremeni lokalni izbori u Benkovcu održavaju se zbog ostavke gradonačelnika Željka Katuše zbog zdravstvenih razloga, u paketu i dogradonačelnika Mirka Erstića. Vlada RH već prije je donijela odluku kojom je za 27. prosinca, istog dana kad se održavaju i izbori za trećeg predsjednika Republike Hrvatske, održe prijevremeni lokali izbori za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Benkovca. Do izbora novog gradonačelnika izvršnu vlast obnaša povjerenik Vlade zadarski odvjetnik mr. Zrinko Zrilić.
Inače, benkovačko izborno povjerenstvo u roku od 48 sati mora objaviti sve pravovaljane kandidature i izborna kampanja može i službeno započeti. Dakle, od sutra, 9. prosinca počinje izborna promidžba koja traje do ponoći u petak na sam blagdan Božića 25. prosinca. U božićnoj noći s petka na subotu, točno u ponoć započinje izborna šutnja koja traje do 27. prosinca do 19 sati kada se i zatvaraju biračka mjesta.