Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kuhala kavu pa zapalila kuhinju

Autor: Suzana Bandić

07.12.2009. 23:00
Kuhala kavu pa zapalila kuhinju

Foto: Vedran SITNICA



Požar je izbio dok je djevojka kuhala kavu na štednjaku te joj je u jednom trenutku iz ruku iskliznula posuda sa šećerom koji se prosuo po užarenoj ploči štednjaka i zapalio
U stambenoj zgradi na Branimirovoj obali jučer je ujutro izbio požar u stanu koji koristi 24-godišnjakinja.
Djevojka je, kako doznajemo, kuhala kavu na štednjaku te joj je u jednom trenutku iz ruku iskliznula posuda sa šećerom koji se prosuo po užarenoj ploči štednjaka i zapalio. Vatreni jezičci ubrzo su zahvatili kuhinjsku napu, a nakon što je djevojka vatru pokušala ugasiti dekom, ona se proširila i na kuhinjske elemente. Gusti crni dim vrlo se brzo proširio po cijelom stanu i zacrnio zidove i namještaj i u ostalim prostorijama stana, no srećom, djevojka je prošla neozlijeđeno.
Djelatnici Javnih vatrogasnih postrojbi koji su na mjesto požara izišli s dva vatrogasna vozila požar su u svega desetak minuta lokalizirali, a u 10.50 sati on je u potpunosti ugašen.
Inače, zadarski su vatrogasci sličnu intervenciju imali i prošli tjedan u susjednoj, odnosno Veslačkoj ulici. Tamo se zapalio ručak na štednjaku, no srećom vlasnica stana se vratila na vrijeme pa je sve prošlo tek sa zagorenim ručkom i posudom u kojoj se kuhao.