Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Polaznici “Likre” dočekali sv. Nikolu

07.12.2010. 23:00
Polaznici “Likre” dočekali sv. Nikolu


U organizaciji župe Pridraga i „LIKRE” – Likovne i književne radionice župe Pridraga, a pod pokroviteljstvom i sponzorstvom Općine Novigrad, upriličen je doček sv. Nikole koji je polaznicima kojih je bilo 40-ak, na kraju još jednog kreativnog ciklusa udijelio zaslužene darove.
U organizacijskom odboru, bili su poznati i priznati umjetnici ovoga kraja, voditelji „LIKRE” -Karolina Kulier Čulina (slikarica i ilustratorica) i Zvonko Čulina (pjesnik i slikar), te u suorganizaciji Margit Megyeri Zubčić (slikarica) i Branko Antunović (pjesnik i fotograf).
Pozdravljajući sv. Nikolu Zvonko Čulina je u njegovo ime djeci prezentirao i jednu prikladnu pjesmu koja je od svih sa zadovoljstvom prihvaćena.
Sv. Nikola je razgovarao, upućivao i savjetovao, hvalio ono dobro i poticao na daljnje stvaranje (slikanje i lijepo pisanje), obećavši da će im opet rado doći u pohode. Budu li i dalje ovako vrijedni kroz nadolazeće vrijeme, rado će im kao nagradu za trud i rad, talent i upornost, opet udijeliti najbolje slastice, darove i priznanja…
Na kraju jednosatnog druženja, jer su sv. Nikolu s nestrpljenjem čekala i druga dobra i marna djeca okolnih mjesta, Hrvatske i svijeta, uz mnoštvo pitanja, ugodnog ćaskanja i dobre želje svima, svi su se složili u jednom… da im sv. Nikola kao darovatelj i drag prijatelj dođe i dogodine.