Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Velik dan za likovnu scenu grada

07.12.2010. 23:00
Velik dan za likovnu scenu grada


Ovo je velik dan, ne samo za našu udrugu, već općenito za likovnu scenu grada i kulturu općenito. Ovaj prostor će mladim talentiranim osobama omogućiti da svoje likovne talente pokažu upravo ovdje, kazala je Romana Galović


ZadArt je napokon dovršio svoj galerijski prostor. Ovo je velik dan, ne samo za našu udrugu, već općenito za likovnu scenu grada i kulturu općenito. Ovaj prostor će mladim talentiranim osobama omogućiti da svoje likovne talente pokažu upravo ovdje, kazala je Romana Galović, likovna voditeljica ZadArta, na sinoćnjem otvorenju izložbe radova članova ove likovne udruge, u novom izložbenom prostoru. Napomenula je kako je ova izložba novitet, jer se prvi put slikari i fotografi ove udruge predstavljaju s minijaturama. Istaknula je kako su uspjeli tradicionalne forme uklopiti u suvremenost. Također, naglasila je kako će ZadArt ovom galerijom nastojati probuditi život grada.
U katalogu koji prati izložbu Galović piše kako je umjetnička priča zadarskih likovnjaka i fotografa okupljenih u likovnoj udruzi ZadArt započela prije deset godina, upravo zato da bi unijela neke nove vjetrove u likovnoj kulturi grada Zadra.
“Danas, nakon deset izuzetno aktivnih godina, možemo reći kako su uistinu uspjeli u naumu da se zadarska likovna scena osmišljava drukčije nego što je to bilo prije njihova pojavljivanja na njoj. U ovoj, za ZadArt jubilarnoj godini, uspjeli su progovoriti o sebi i o onome što su postigli i u monografiji, a otvorenje ovog galerijskog prostora u Kovačkoj ulici svakako je povijesni događaj, kako za udrugu, tako i za zadarsku likovnu scenu, ali i kulturu grada uopće”, piše Romana Galović.
Svojim radovima predstavljaju se Zoran Džapo, Ljubica Duić, Ivana Kulaš, Stipan Kujundžić, Andrej Perović, Mladen Radolović Mrlja, Željko Karavida, Ljubica Marčetić Marinović, Jerolim Vulić, Nilo Karuc, Igor Rončević, Claudia Kruschel, Vladimir Medanić, Zdenko Nekić, Maja Pavin Radaljac, Chris Smith, Šime Gržan, Joso Špralja i Danijel Kolega.
Izložba je otvorena do 20. prosinca.