Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nekad manje donosi više

07.12.2011. 23:00
Nekad manje donosi više


Biograd je nakon deset tjedana lutanja konačno na željenom kolosijeku


Kada su rukometaši Biograda u pitanju manje je zaista – više. Prije tri tjedna posljednja momčad Prve HRL ostala je bez trenera Zorana Mikulića, odnosno bez Kristijana Brkljače i Ivana Cote, najzvučnijih ovosezonskih pojačanja, te se nastavak agonije debitanata u ligi činio logičnim slijedom. Glavnina poznavatelja prilika u drugom razredu hrvatskog rukometa smatrala je da su spomenuta događanja ugasila i posljednje nade “galebova” u ostanak, no Mikulićev nasljednik Danijel Duvnjak, Ivan Buovac, Šime Markić i ostatak društva potrudili su se demantirati naizgled sigurne prognoze. Posljednji demantij stigao je u subotu, kada je sastav iz kraljevskog grada uvjerljivo slavio u srazu s Ivančicom – izravnim konkurentom u borbi za izbjegavanja jednog od tri posljednja mjesta. Nakon uvodnog ispitivanja snaga Biograđani su furioznom 8-0 serijom već u prvom poluvremenu stekli veliku i – pokazalo se – nenadoknadivu prednost. Do 60. minute više nije bilo potrebe za osvrtanjem, već u rutinerskom stilu dočekati treću uzastopnu pobjedu. Ona je trenutačno 12-plasiranoj momčadi omogućila da u posljednje tri utakmice jesenskog dijela ostvari zacrtani plan – ostane u igri. Sa devet bodova na kontu Biograđani su sada s obje noge unutra, dok ih dobro odrađene zimske pripreme i dovođenje pojačanja ili dva mogu dovesti i do realizacije cjelosezonskih ambicija. Još su, naravno, daleko od ostanka, a u drugoj fazi natjecanja ponovno ih očekuje težak raspored (gostovanja kod četiri od pet klubova raspoređenih od devetog do 14. mjesta), međutim neosporno je da su nakon deset tjedana lutanja konačno na željenom kolosijeku. Ako im pak u nastavku ne krene dobro, uvijek se mogu rastati s trenerom i još dvojicom igrača.
Zadarski remiji
Pišući o rukometašima Zadra proteklih smo tjedana mnogo redaka potrošili na rečenice u kojima se spominje “potvrda potencijala” ili “zalog za budućnost”, ne bez razloga. Pomladak momčadi iz Mocira svoju je kvalitetu dokazao i u srazu s liderom Metkovićem, najizglednijim novim članom višeg ranga. Na žalost domaće publike “plavi” u posljednjem kolu jesenskog dijela nisu uspjeli pobijediti, već su četvrtu utakmicu za redom odigrali neriješeno, ali svi oni koji su se u subotu zatekli u zadarskom rukometnom domu mogli su posvjedočiti izvedbi ekipe čije vrijeme tek dolazi. Ono je u ovom trenutku najbolji saveznik Zadra, koji je na dobrom putu da s glavninom igrača mlađe kadetskog i kadetskog uzrasta već na proljeće bude u vrhu poretka. Uz uvjet da ne dođe do osipanja sastava, povratak u viši rang dogodine bi mogao biti realna ambicija kluba, a dogodine svakako imperativ.
Rukometašice Zadra u Drugoj ligi zaustavile su se na tri pobjede i šest poraza s kojima će čekati nastavak sezone. Za zadarske prilike solidan učinak, koji je mogao biti i bolji da su igračice iz Mocira u posljednja dva kola protiv Hotela Makarska i Splita izvukle više od časnih poraza. Maja Dundović i Lara Perinović su se uhvatile posla, pitanje je samo hoće li biti strpljenja. Kako bilo, zadarski ženski rukomet već je dugo u situaciji da je svaka pobjeda korak naprijed.
Potencijal Arbanasa
Kao i Zadar, i trećeligaši Arbanasi grade na vlastitim temeljima. U nedjelju su tako mladi igrači Žarka Jakšića lakoćom apsolvirali Hvar, pokazujući da su se “crno-bijeli” isprofilirali kao sastav protiv kojeg bodove mogu tražiti samo vodeći klubovi. Za plasman u Drugu ligu možda će morati pričekati još ovu sezonu, međutim, uvjerljiva izvedba bez korištenja usluga iskusnih Šime Humbolta i Tomislava Škulića daje im za pravo vjerovati da je najniži rang samo početna stanica i neminovni korak u sazrijevanju.


TREĆA HRL – JUG




Rezultati 8. kola: Arbanasi – Hvar 29:20, Olimpija – Vrgorac 39:30, Marina Kaštela II – King Trade 43:30, Opuzen – Korčula 25:28, Kman Kocunar slobodan.
Redosliejd: Korčula 14, M. Kaštela II, Arbanasi, Opuzen 8, Olimpija 6, Hvar 5, King Trade 4, Vrgorac 3, Kman Kocunar 0
U 9. kolu (10./11. prosinca) igraju: King Trade – Arbanasi, Hvar – Opuzen, Vrgorac – Marina Kaštela II, Kman Kocunar – Olimpija, Korčula slobodna.