Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U điru je “Đir po gradu”

07.12.2011. 23:00
U điru je “Đir po gradu”


Mi podržavamo svaku aktivnost s kojom se želi vratiti život na Poluotok. Očekujemo veće gužve. U planu je i postavljanje klizališta koje će sigurno dodatno privući građane u ovaj dio grada, kaže predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije Stipe Knežević


“Đir po gradu” treba vratiti Zadrane staroj gradskoj jezgri koju smo zaboravili u poplavama raznih trgovačkih centara.
U “Điru po gradu” sudjeluje oko 200 trgovina, kafića, restorana i kulturnih ustanova obilježenih posebnim znakom “Đir po gradu”, koje nude nevjerojatne popuste. Vrijedna manifestacija koju organiziraju Udruženje obrtnika Zadar, Grad Zadar i TZ Zadar, a sve kako bi “živnula” gradska jezgra.
Projekt “Đir po gradu” osmišljen je kao spoj obrtnika, poduzetnika, zabave, kulture i umjetnosti u kojoj će svakodnevno interes pronaći ne samo stanovnici grada, već i njihovi gosti.
– Mi podržavamo svaku aktivnost s kojom se želi vratiti život na Poluotok. Očekujemo veće gužve. U planu je i postavljanje klizališta koje će sigurno dodatno privući građane u ovaj dio grada, kaže predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije Stipe Knežević.
Ideju o klizalištu kao i cijeli projekt podržava i predsjednik Udruženja obrtnika Zadar Mladen Malta:
– ‘Đir po gradu’ napravio je nekakve pomake. Ništa spektakularno, ali ide se naprijed. Cijela manifestacija obećava, ali se ne smije na tome stati, već treba raditi u kontinuitetu i produžiti njen rok.
O takvim planovima govori koordinatorica projekta Danijela Rimanić.
– Akcija je odlično prihvaćena i sve više ugostitelja i trgovaca se javlja i žele sudjelovati u njoj. Ima čak i onih koji nisu smješteni na Poluotoku. Ljudima treba vratiti naviku odlaska u staru gradsku jezgru koja se s vremenom izgubila. Nadam se da će se cijeli projekt nastaviti do 1. travnja kada dolaze prvi turisti i počinje sezona. Interes postoji kod svih zainteresiranih strana jer svi imamo zajednički cilj.


Čistoćin štand




“Điru po gradu” priključila se i Čistoća d.o.o. Djelatnici Čistoće dijelili su edukativne bojanke i slikovnice, a odraslima vrećice za odvajanje polimernog otpada uz vodiče za pravilno odlaganje otpada. Njihov štand nalazi se na sajmu “Dani sunca” Udruge Eko Zadar.