Krenula pomoć za Vukovar

Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN
Osim OŠ Šimuna Kožičića Benje, surganizatori akcije su bili i učenici zadarske Prirodoslovno grafičke škole

Nakon što je prvi krenuo u nedjelju i drugi kamion humanitarne pomoći krenuo je jučer ujutro put Vukovara, a početak ove prekrasne priče već tradicionalno, bio je ispred Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje.

Riječ je naime, o 19. po redu humanitarnoj akciji za pomoć svima koji su u potrebi u gradu heroju - Vukovaru. U subotu je na zadarskom Narodnom trgu bila organizirana centralna akcija prikupljanja donacija, a na štandu Vukovaru ZaDar, prodavale su se rukotvorine djece iz zadarskih dječjih vrtića, novčane donacije, a obiteljski paketi hrane i higijenskih potrepština bili su spremni još ranije.

Na put je i ovoga puta uz Evu Zubović predsjednicu zadarske Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara(HKUMST), krenula i časna sestra Melhiora Biošić, počasna i doživotna predsjednica HKUMST-a koja je prije 19 godina inicirala i pokrenula ovu akciju. Osim OŠ Šimuna Kožičića Benje, surganizatori akcije su bili i učenici zadarske Prirodoslovno grafičke škole.

- Vukovarci nas uvijek s radošću i nestrpljenjem očekuju i rado ugošćuju. Bit ćemo dva dana, a u sklopu posjeta uvijek nas pozdrave i gradonačelnik i župan - rekla je časna sestra Melhiora Biošić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno