Paški mališani okitit će gradski bor

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Pag će narednih dana biti u blagdanskom ruhu i duhu

Kreativnom "Božićnom radionicom" u organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag započeo je program proslave predstojećih blagdana. Na ovoj besplatnoj radionici polaznice su izrađivale vjenčiće za vrata svojih domova. Kao i obično, s puno entuzijazma, volje i ideja naučile su se izradi ovih lijepih božićnih ukrasa.

Igrom do znanja

Danas, 8. prosinca, u organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag i Arheološkog muzeja Zadar u prostorijama Osnovne škole "Jurja Dalmatinca" u Pagu održat će se još jedna radionica - "Igrom do znanja - Zavirite u svijet didaktičkih igračaka". Radionica je namijenjena djeci iznad šest godina, a mogu se pridružiti svi građani Paga. Zanimljivo je da je taj projekt Arheološki muzej Zadar premijerno predstavio tek prije nekoliko dana u Zadru. Autor didaktičkih igračaka je muzejski tehničar Frane Šunić iz Arheološkog muzeja Zadar. S ciljem približavanja naših spomenika kulturne baštine dječjem uzrastu poticanjem na učenje i vrednovanjem povijesnih predmeta, razvili su nekoliko vrsta didaktičkih igračaka. U radionici Arheološkog muzeja Zadar osmišljene su didaktičke igračke u obliku 2D puzzli (oltarna pregrada sv. Nediljice, motiv pletera, mozaik s motivom leptira) i 3D puzzli (crkva sv. Donat u Zadru, crkva sv. Križa u Ninu, crkva sv. Nikole u Zatonu), rekonstrukcije lijepljenjem na sistemu magneta (amfora, posuda) i crkve sv. Donata kao tablica množenja. Cilj ovih didaktičkih igračaka je približiti povijest i arheološku baštinu djeci na opipljiv način pri čemu mogu nešto naučiti i razvijati svoje motoričke i kognitivne sposobnosti.

"Božićna čarolija moga grada"

U petak, 11. prosinca na Trgu Petra Krešimira IV. održat će se Božićni sajam OŠ Jurja Dalmatinca u sklopu kojeg će gradski bor kititi polaznici Dječjeg vrtića Paški mališani i paške osnovne škole.

Istog dana, u Domu kulture s početkom u 20.00 održat će se popularna predstava "Shirley Valentine" u kojoj glumi Ksenija Pajić.

U subotu, 19. prosinca na glavnom gradskom trgu zakazan je prigodni program polaznika Dječjeg vrtića "Paški mališani" pod nazivom "Božićna čarolija moga grada".

Na Trgu Petra Krešimira IV. će na dane 22., 23. i 24. prosinca u prijepodnevnim satima biti održan prigodan zabavno - gastro program.

U srijedu, 23. prosinca u Zbornoj crkvi Marijina Uznesenja s početkom u 19.00 održat će se koncert Gradske glazbe Pag.

U ponedjeljak, 28. prosinca s početkom u 19 sati u Zbornoj crkvi Marijina Uznesenja zakazan je Božićni koncert na kojem će nastupiti Dječji crkveni zbor, Crkveni zbor mladih, Mješoviti crkveni zbor, Gradska glazba Pag, "Infishando", obitelj Dobrijević, klape "Peružini" i "Sol", a gošće su članice ženske klape "Murtelice" iz Novalje.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno