Polači jesen, na Lužinama slaba kemija

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Šest zgoditaka, četiri Zlatne luke i dva Zemunika, pregršt propuštenih prigoda u kojim je prednjačio zemunička pegula Frane Lipotica (23-godišnjak koji je prije dvije godine u Ninu pronašao novčanik prepun novca, 3.000 švicarskih franaka i 3.000 kuna s dokumentima i vratio Švicarcu), po tri žuta kartona na obje strane te 16-godišnji sukošanski "vratar" Mislav Štrenja koji se zbog ozljede Antonija Tute prvi put uopće našao u ulozi vratara, obilježili su utakmicu na Lužinama kojoj je svjedočilo tek 50-ak gledatelja.

Zemuničani su se srčano borili i onda kad su Sukošanci u 55. minuti vodili dva gola razlike. U samo četiri minute su izjednačili, međutim nisu imali snage za potpuni preokret. Gosti su preko prekaljenih nogometnih znalaca postigli još dva zgoditka za prespavati zimu na drugom mjestu ljestvice, dok su Zemuničani prikovani na dno s tek osam osvojenih bodova iz 12 utakmica.

Prvi korner je izveden u 11. minuti, prvi žuti pokazan u 15. minuti a prvu prigodu utakmice u 24. minuti propušta Lipotica. Veliku priliku u 39. minuti nakon akcije Roka Burčula propušta Filip Volpi-Kobal, mladi vratar Dino Paleka hrabro ulazi u šut. Minutu potom Paleka je bio nemoćan. Gostujući kapetan Božidar Brkić u trku je uputio snažan centaršut na oko osam metara od gol crte, Darko Smolić na čudesan način prebacuje istrčalog Paleku a Volpi-Kobal gura loptu u praznu mrežu - 0:1. Na izmaku poluvremena u akciji u kojoj sudjeluje galovačka obitelj, otac Goran Burčul Daćo i sin Roko, mladoliki bočni napadač "žuto-zelenih" u situaciji "oči u oči" gubi dvoboj s Palekom.

Štrenja ipak nije bez veze vratar, u 48. minuti brzim refleksom brani Lipotičin udarac iz blizine. Najbolja zemunička prigoda otišla je u nepovrat. U 55. minutu prodire Volpi-Kobal, upućuje udarac koji su svi vidjeli u mreži. Međutim, Paleka neshvatljivo blokira udarac a odbijena lopta dolazi do Smolića za - 0:2. Šest minuta potom najpotentniji zemunički igrač Šime Alvir iz slobodnog udarca s oko 22 metra skida paučinu s desnih rašlja - 1:2. Bio je to adrenalin goropadnim domaćim igračima koji svi kreću u napad, u 65. minuti lopta u šesnaestercu u ruku pogađa Davora Brkića. Ispravna sudačka odluka, sigurni realizator s bijele točke je Paleka - 2:2. Potom na scenu stupa 39-godišnji nogometni virtuoz Daćo, u 70. minuti filigranski točno pronalazi Smolića, rutinerski za novo vodstvo gostiju - 2:3. Igrala se 79. minuta kad prvi sukošanski partijer i ljubimac sukošanske publike Josip Sudinja Joso strelovito zabija loptu pod gredu za konačnih - 2:4. Bilo je to rijetko viđena erupcija veselja strijelca, suigrača i gostujuće publike na tribinama. Nakon susreta iz sukošanske svlačionice orila je gromoglasna slavljenička pjesma. Zasluženo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno