50 GODINA LIGE U Loži predstavljeni prigodni poštanski žig i omotnica

Slika korisnika valentinam
Dobar glas o zadarskoj Ligi poštom putuje u svijet
Ovaj žig priča priču o zadarskoj udruzi koja već 50 godina uspješno radi na borbi protiv raka, te će na ovaj način o tome biti poslana poruka u bilo koji dio svijeta, dodao je Igor Černigoj
Marin Dvornik, izvršni direktor HP za Dalmaciju, zadarski gradonačelnik, predsjednik Lige Branko Dukić i Igor Černigoj
Jučer je u okviru obilježavanja jubilarne 50. obljetnice Lige protiv raka Zadar u Gradskoj loži predstavljen prigodni poštanski žig i prigodna omotnica koje su izdali Hrvatsko filatelističko društvo Zadar, čime je odano zasluženo priznanje zadarskoj Ligi koja već pola stoljeća uspješno i predano radi na poboljšanju uvjeta onkoloških bolesnika.
Značajan datum
O samome žigu, koji će biti u uporabi 11. i 12. prosinca, kao i o omotnici više je kazao predsjednik Hrvatskog filatelističkog društva Zadar Igor Černigoj, ujedno i autor idejnog rješenja žiga i omotnice.
- Prigodnim poštanskim žigom i spomen omotnicom sva filatelistička društva u Hrvatskoj i u svijetu obilježavaju važne i značajne datume i njihov je značaj velik, ne samo u poštanskom i filatelističkom već i kulturološkom smislu. Takav žig ima zadaću da poštanskim pošiljkama prenese vijest o nekom značajnom događaju ili obljetnici, a ostaje i kao trajan poštanski dokument, kazao je, među ostalim, Černigoj i istaknuo kako će poštanski žig biti u uporabi 11. i 12. prosinca u poštanskom uredu na Relji, na šalteru broj 1, a njegova je vrijednost 3 kune i 10 lipa, što odgovara pošiljci do 50 grama. 
- Ovaj žig priča priču o zadarskoj udruzi koja već 50 godina uspješno radi na borbi protiv raka, te će na ovaj način o tome biti poslana poruka u bilo koji dio svijeta, dodao je Igor Černigoj i pozvao Zadrane da u ovo predblagdansko vrijeme, u ponedjeljak, 11. prosinca s glavnog ureda Zadarske pošte na Relji pošalju čestitku, pismo ili razglednicu s prigodnim poštanskim žigom posvećenom 50. obljetnici zadarske Lige protiv raka, najuspješnije hrvatske Lige. Na taj način, naglasio je još Černigoj, informacija o polustoljetnom uspješnom radu ove humanitarne udruge u narednim će danima otputovati u mnoge domove diljem Hrvatske, Europe  i svijeta.
Borba protiv raka
Nazočnima u Gradskoj loži obratio se i Marin Dvornik, izvršni direktor Hrvatske pošte za Dalmaciju koji je čestitao Ligi ovaj veliki jubilej, te istaknuo kako prigodni poštanski žigovi predstavljaju pravu malu izložbu.
- Drago nam je što kao Hrvatska pošta možemo sudjelovati u ovako značajnoj obljetnici, a zadarskoj Ligi želimo i dalje što uspješniji rad u borbi protiv raka, kao i uspjeh u svim budućim humanitarnim akcijama, kazao je Dvornik. 
Predsjednik zadarske Lige protiv raka i zadarski gradonačelnik dr. Branko Dukić zahvalio je svim članovima Lige koji su pridonijeli njenom radu kroz pet desetljeća postojanja, te Hrvatskom filatelističkom društvu Zadar, Hrvatskoj pošti, te Narodnom muzeju Zadar na suradnji u ovom prigodnom događaju.
- Drago nam je da je Liga kroz sve ove godine zaživjela u svim segmentima grada, ne samo u zdravstvu, već i kulturi, glazbi i drugdje, te da građani imaju viziju poboljšanja onkološkog liječenja, naglasio je Dukić, uz uvjerenje kako će Liga i nadalje raditi na dobrobit građana Zadra i Zadarske županije, te zahvalio svom prethodniku dr. Josipu Bubičiću, bivšem predsjedniku Lige.
Igor Černigoj je zatim u ime zadarskog Filatelističkog društva gradonačelniku Dukiću darovao uokvirenu originalnu prigodnu omotnicu, te uz 20 omotnica suvenira, još 80 omotnica koje se mogu poslati, na što je gradonačelnik obećao da će ih sve odaslati kako bi se glas o ovom značajnom jubileju proširio i izvan Zadra.

Navedimo još kako je predstavljanje žiga i omotnice upotpunila učenica 4. razreda Glazbene škole Blagoje Bersa Ana Dobrijević koja je na flauti izvela Bachov Menuet i Badinerie iz suite u h-molu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno