Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

GRADSKI OBRAČUN U HRAMU KOŠARKE: Jazine-Arbanasi uz Sarajliju prejaki za Puntamičane

08.12.2018. 20:36
GRADSKI OBRAČUN U HRAMU KOŠARKE: Jazine-Arbanasi uz Sarajliju prejaki za Puntamičane


 
Pred 300-njak gledatelja u hramu košarke odigran je prvi ovosezonski  gradski obračun dvaju zadarskih prvoligaša koji je pomalo iznenađujuće  bez većih problema pripao Jazine-Arbanasima. Očekivala se neizvjesna  utakmica između prve i druge momčadi lige, no izuzev prvih 20 minuta  u kojima se mogla gledati izjednačena košarka početkom nastavka  momčad Luke Bujasa u svim segmentima košarkaške igre je nadigrala  domaću Sonik-Puntamiku. Važna je to pobjeda za Jazine koji su tako  učvrstili vodeću poziciju u ligi s 8 pobjeda i tek jednim porazom.
Puntamičani su bolje ušli u susret te su nakon pet minuta igre imali  prednost 11:6, ali uslijedio je munjeviti odgovor Jazina koji serijom 13-4  prelaze u vodstvo (15:19). Iako su izostali na otvaranju konkretni učinci  ponajboljeg dvojca u Bujasovoj momčadi, Prestona Bungeija i Emilija  Banića, nadomjestili su ih na pravi način Josip Gulam i Mirza Sarajlija.  Ovaj potonji je pravio najviše problema obrani Sonika posebno u igri s  visokim Kaštropilom. Visina koja je bila debelo na strani Jazina vješto je  iskorištena te su svaki pokušaj povratka 'zelenih' u egal anulirali uspješnim spuštanjem lopte na stasitog splitskog centra. Iako su domaći  košarkaši prije svega borbenošću Jure Perića i Eddija Jurjevića pod  obručima te tranzicijom držali rezultatski priključak ipak se na odmor  otišlo s pet prednosti na strani Jazina (38:43).
Početak treće dionice najavljivao je povratak igrača Šime Kraljevića jer su se mini serijom 6-0 primakli na tek poen zaostatka (44:45), no uslijedio je brzi odgovor  s druge  strane. Nova serija, ovaj put 23-5 u režiji Bujasovih igrača potopila je u  potpunosti nade Puntamičana da mogu do pobjede u derbiju. Proradio  je konačno na strani gostiju Banić,  a kad se na njegove poene nadovezao  raspoloženi Sarajlija jaz domaćih se produbio do prevelikih 19 zaostatka  (49:68). Preostalih 10 minuta proteklo je u nastojanju domaćina da koliko-toliko spusti visoki zaostatak, no ni 27 zabijenih poena im nije pomoglo da se ublaži poraz. Prvo ime derbija definitivno je bio Mirza Sarajlija  s 35 poena, zabivši 6 trica iz 11 pokušaja dok je kod Puntamičana Palčić  ubacio 18.
SONIK-P. 78
JAZINE-A. 91
(17:24, 21:19, 13:25, 27:23)


ZADAR – Dvorana Jazine. Gledatelja: 300. Suci: Marko Stanković,  Dalibor Lenac i Siniša Zrnić.
SONIK-PUNTAMIKA: Jošić 9, Paleka 6, Palčić 18, Atelj 5, Bučaj 2,  Mišić, Jurjević 16, Perić 8, Bašić, Petani 14. Trener: Šime Kraljević.
JAZINE-ARBANASI: Sarajlija 35, Gulam 15, Peraica, Škara, Franov,  Šoba, Petković, Kaštropil 12, Banić 8, Bungei 10, Španja 12. Trener: Luka Bujas.