Kadeti u Zemuniku izveli prve samostalne letove na Pilatusu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika bkupcak
MEĐU KADETIMA I ZADRANIN
Svaki pokret kadeta u zraku kroz tri školska kruga iznad piste u Zemuniku pozorno su pratili njihovi nastavnici letenja koji su im nakon završetka letova uputili i prve čestitke
MORH
Prije prvog samostalnog leta, četvorica kadeta uspješno su položili ispitne letove pod vodstvom ovlaštenih ispitivača letenja

Kadeti 24. naraštaja hrvatskih vojnih pilota izveli su u petak, 7. prosinca 2018. prve samostalne letove na avionima Pilatus PC-9M  u Eskadrili aviona (EA) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku.

Prije prvog samostalnog leta, četvorica kadeta uspješno su položili ispitne letove pod vodstvom ovlaštenih ispitivača letenja, što je ujedno bila zadnja provjera spremnosti kadeta za samostalnu izvedbu letova na  Pilatusu PC-9M.

Svaki pokret kadeta u zraku kroz tri školska kruga iznad piste u Zemuniku pozorno su pratili njihovi nastavnici letenja  koji su im nakon završetka letova uputili i prve čestitke.

Voditelj obuke bojnik Nino Perović izrazio je zadovoljstvo što je još jedan naraštaj polaznika koji se školuju za pilote aviona potvrdio spremnost nastavka školovanja.

„Prvi samostalni letovi pružit će im dodatno samopouzdanje i energiju za nastavak školovanja. Polaznici su već na temeljnoj obuci na avionu  ZLIN-242L pokazali dobre rezultate, a nastavkom obuke na Pilatusu potvrdili su potencijal koji treba sustavno „brusiti“  do one zadnje stepenice  u njihovom školovanju“, istaknuo je bojnik Perović.

Kadet Antonio Donadić iz Rijeke nakon samostalnog leta kazao je kako je podigao razinu samopouzdanja i vjere u sebe te spoznao moć aviona Pilatusa. „Definitivno želim biti borbeni pilot i ponosni čuvar neba  naše Domovine“, istaknuo je kadet Donadić koji je nakon prve analize s  nastavnikom letenja, radost samostalnog leta podijelio sa obitelji i djevojkom.

Za Bruna Buluma iz Metkovića svako odvajanje od zemlje u kabini  aviona je neopisivo i motivirajuće. „Samostalni let je neponovljiv osjećaj  i iskustvo kojem sam se veselio od prvog dana obuke“, iznio je kadet Bulum.

Polaznik obuke Martin Škrtić iz Duge Rese osjećao je potpunu slobodu i samostalnost. „Jedino sam se mogao osloniti sam na sebe, donositi  odluke u letu koristeći usvojena znanja iz obuke i to je ono što me ispunjava i motivira u nastavku školovanja“, kazao je Škrtić.

Kadet Lovre Krnić iz Zadra također je uspješno izveo prvi samostalni  let na Pilatusu. „Obuka je zahtjevna, ali imamo vrhunske nastavnike letenja i uz njihovu podršku sigurni smo i spremni za nove izazove. Volim  raditi s ljudima pa mi je želja postati nastavnik letenja i svakako u budućnosti borbeni pilot HRZ-a“, poručio je kadet Krnić.

U nastavku obuke kadeta 24. naraštaja hrvatskih vojnih pilota slijedi  usvajanje sadržaja iz razdjela osnovnog i naprednog akrobatskog letenja,  a na kraju svakog razdjela, kadete očekuje novi test polaganja ispitnih letova te provedba samostalnih letova. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno