Novoosnovanoj podružnici Sindikata branitelja veterani darovali računalo

Slika korisnika bkupcak
DONACIJA VETERANA VOJNE POLICIJE
Predsjedniku sindikata Žanu Glavurtiću računalo je uručio predsjednik uruge Josip Adžić u njihovim prostorijama te je sindikalistima, Glavurtiću i njegovom zamjeniku Matjažu Debeljaku poželio uspjeh u radu
Zvonko KUCELIN
Adžić i Glavurtić izrazili zadovoljstvo zbog započete suradnje

Odlukom Nadzornog odbora Udruge veterana vojne policije  sudionika Domovinskog rata Zadarske županije, novoosnovanoj podružnici Sindikata branitelja u Zadru, koja djeluje pri Teritorijalnom uredu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Zadar, donirano je računalo.  Prvima je računalo bilo višak, a drugima dobrodošlo budući da su tek započeli s radom i nemaju sredstava za kupnju uređaja koji im je svakodnevno potreban.

Predsjedniku sindikata Žanu Glavurtiću računalo je uručio predsjednik uruge Josip Adžić u njihovim prostorijama te je sindikalistima, Glavurtiću i njegovom zamjeniku Matjažu Debeljaku poželio uspjeh u radu.  Uz zahvalu na donaciji sindikalisti su članovima udruge poručili kako  kod njih za bilo kakav problem mogu dobiti besplatnu pravnu pomoć.

- Pitali su nas zašto sindikat, a ne udruga. Shvatili smo da kao udruga  možemo pomoći našim čanovima, ali da se pravna pomoć plaća, za razliku od sindikata gdje se plaća samo članarina. Dakle, sva pravna pomoć može se dobiti besplatno, a svi znamo koliko inače koštaju odvjetnički troškovi. Branitelji preko sindikata mogu dobiti pravnu pomoć za  bilo koju vrstu problema, od imovinskopravne pa do rješavanja braniteljskog statusa i slično, poručio je Glavurtić najavljujući kako bi uskoro  moglo biti i nekih novosti vezano uz utvrđivanje ustavnosti novonajavljenog novog Zakona o hrvatskim braniteljima koji se tiče djelatnih vojnih osoba.

- I kod vas ih ima, pa eto da znate, poručio je predsjednik nedavno revitalizirane prve i jedine podružnice Sindikata branitelja u RH. Oba  predsjednika, Adžić i Glavurtić, izrazili su zadovoljstvo zbog započete suradnje i zauzeli čvrste stavove kako politiku ne žele u svojim redovima.

Inače Udruga VVPSDRZŽ djeluje već osam godina, a predsjednik  Udruge Josip Adžić već četvrtu godinu je i na čelu krovne organizacije,  Zajednice VVPSDR.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.7 (3 glasova)