Na zadarski Advent stižu nova, jaka glazbena imena

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Zakupcima kućica nije odobreno ukidanje COVID potvrda za posjetitelje
U organizaciji Adventa u Zadru odlučili su izaći ususret zakupnicima kućica na način da će se pojačati zabavno- glazbeni program i na radne dane. U pregovorima smo s jakim hrvatskim glazbenim imenima odnosno njihovim menadžerima oko njihova nastupa na Adventu u Zadru, kazao je koordinator Damir Granić
Vedran SITNICA
Zahtjev zakupaca adventskih kućica nije mogao biti odobren

Zakupnicima kućica na zadarskom Adventu nije odobreno ukidanje COVID potvrda za sve posjetitelje i proširenje radnog vremena sa sadašnjeg od 17 - 24 sata i na jutarnje sate, potvrdio nam je Damir Granić, koordinator Adventa u Zadru i manifestacije Đir po gradu.
Zakupnici ovih kućica s ovakvim prijedlogom su se obratili organizatorima Adventa u Zadru, Gradu Zadru, Turističkoj zajednici Grada i tvrtki Tržnica Zadar, s ciljem da se poveća poslovni promet koji im sada otežavaju odredbe Ugovora koji su potpisali.
- Pokušali smo vidjeti u dogovoru s Nacionalnim stožerom i s pravnicima mogu li se ukinuti odredbe o obveznom posjedovanju COVID potvrda za posjetitelje Adventa i o produljenju radnog vremena i na jutarnje sate. Međutim, kada se raspisivao natječaj za zakup adventskih kućica mislilo se i na ugostitelje koji stalno rade na Poluotoku, da im zakupci ovih kućica ne ugrožavaju redovito poslovanje. Stoga je u odredbama Ugovora navedeno radno vrijeme za zakupce adventskih kućica od 17 - 24 sata, osim na Badnjak i na Silvestrovo. Svi oni koji su se nisu prijavili za licitaciju kućica su to znali i prihvatili ovakve odredbe Ugovora, tako da one moraju ostati u ovakvom obliku, pojašnjava Granić dodajući kako po pitanje ukidanja COVID potvrda za posjetitelje Adventa u Zadru nisu dobili pozitivan stav Nacionalnog stožera.
- Rečeno nam je kako se COVID potvrde za posjetitelje Adventa mogu ukinuti jedino u slučaju da se ovakve epidemiološke mjere ukinu na razini Hrvatske, a što trenutačno nije moguće. Iz Nacionalnog stožera su nam izvijestili da COVID potvrde moraju ostati i zbog toga što su u Hrvatskoj potvrđeni slučajevi omikron varijante koronavirusa, ali i da je Advent u Zadru primjer dobre prakse primjene COVID potvrda, ističe koordinator ove manifestacije koji je kazao kako su u organizaciji Adventa u Zadru odlučili izaći ususret zakupnicima kućica na način da će se pojačati zabavno- glazbeni program i na radne dane.
- U pregovorima smo s jakim hrvatskim glazbenim imenima odnosno njihovim menadžerima oko njihova nastupa na Adventu u Zadru. Treba vidjeti kada je tko od ovih glazbenih imena slobodan da bi mogao nastupiti u Zadru. Očekujemo da ćemo vrlo brzo dobiti potvrdu dana njihovih koncerata, najavio je Granić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno