Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Hajduk slavio u dalmatinskom derbiju

Autor: Z L

08.01.2009. 23:00
Hajduk slavio u dalmatinskom derbiju


 
Treći je dan donio  nove dvoboje u prvoj skupini,  a kao poslastica na otvorenju  dana bio je dalmatinski derbi  između Šibenika i Hajduka.  Početno odmjeravanje snaga  nije dugo trajalo. Nakon nekoliko neuspješnih napada  Hajduka u trećoj je minuti  silovito iz daljine potegnuo  Dražen Gović i skinuo paučinu iz Tomićevih rašlji za vodstvo Šibenika. Pokušavao je  Hajduk izjednačiti i nakon  primljenog pogotka imao inicijativu, ali prvo se poluvrijeme završilo vodstvom Šibenika. Nošen podrškom s tribina Hajduk tek u 16. minuti  uspijeva materijalizirati nadmoć pogotkom Gabrića. No,  “bili” se ne zadovoljavaju remijem. U 19. minuti Ibričić  prolazi nekoliko igrača Šibenika, zatim i vratara Blaževića  te poentira za vodstvo Splićana 2:1. Do kraja utakmice  Splićani su znalački sačuvali  prednost, uz neiskorištenu  priliku Oremuša u 24. minuti  za povećanje prednosti.
Slaven i Rijeka –  dosadni
Slaven Belupo i Rijeka su  odigrali poprilično dosadnu  utakmicu u kojoj je jedino što  valja izdvojiti iz prvog dijela  bio pogodak Šafarića u nebranjenu mrežu u 8. minuti.
U trećoj su utakmici snage  odmjerili Šibenik i Cibalia.  Vinkovčani su prvoga dana  turnira iz tri utakmice uspjeli  osvojiti samo bod, a protiv  Šibenika su prikazali puno bolju igru nego prvoga dana i  imali vodstvo tri minute prije  kraja. Doduše, ništa od toga  nije bilo dovoljno da bi svladali Kalinićeve igrače. Šibenčani su poveli u četvrtoj minuti preko Govića, a Vinkovčani pokušavaju preko dobrih  udaraca Pavličića i Kujundžije  matirati Blaževića, no ne uspijevaju. U 12. minuti napokon Mršićevi igrači stižu do  zasluženog izjednačenja. Kujundžija je snažno tukao, a na  pravom se mjestu našao Malčić i skrenuo loptu iza Blaževića. U posljednjim trenucima poluvremena mladi  Ademi ima priliku vratiti svoju momčad u vodstvo, ali Burcsa je siguran. Veliki trud mladoga Kujundžije je napokon  nagrađen na radost oko četiri  tisuće gledatelja u dvorani.  Udarcem od stativu korak  unutar kaznenog udarca je uspio svladati Blaževića. Pljesak  gledatelja lijepim udarcem je  zaradio i Šibenčanin Spahija,  ali Burcsa je tada, kao i u  nekoliko navrata kasnije bio  na pravom mjestu.  Šibenčani  s(p)retno dolaze do izjednačenja preko Govića u 21. minuti, a minutu kasnije i do  vodstva preko istoga igrača.  Gović je tako u prve dvije  utakmice bio čak četiri puta  strijelac. Cibalia je i nakon  četvrtoga susreta ostala na  mršavom bodu, jer Kujundžija  u posljednjim trenucima nije  uspio prizemnim udarcem  svladati raspoloženog vratara  gostiju Blaževića.
Sesvećani stali
Najzanimljiviju utakmicu  dana su odigrali Croatia Sesvete i Rijeka. U utakmici s  pregršt prigoda i golova prvi  su poveli Sesvećani, ali unatoč  tome su na kraju ostali praznih ruku. Riječani su nakon  deficita od dva pogotka postigli pet zgoditaka, a primili  samo jedan za novu pobjedu.  Udarac Vojnovića po sredni  vrata pričuvni vratar Rijeke  Prskalo nije uspio ukrotiti,  prošao mu je kroz ruke i završio u mreži. Rijeka je nekoliko minuta kasnije imala  odličnu priliku uzvratiti preko  Kreilacha, ali njegov projektil  iz daljine je dobro zagrijao  Šimićeve dlanove. Samo tri  minute nakon prvoga zgoditka Sesvete povećavaju prednost. Palić sjajnom minijaturom nadmudruje Prskala, a  do odmora Riječani ipak uspijevaju sustići Sesvećane.  Smanjuju na 2:1 akcijom Ahmada Sharbinija i Argentinca  Fernandeza koji je poslao loptu u praznu mrežu, a u posljednjoj minuti prvoga dijela  Budičin poentira za 2:2 i tako  nagovještava preokret koji se  događa u drugom poluvremenu. Dabac u 15. minuti pogađa za 2:3, a nekakvu nadu  Sesvećanima daje Jurakić.  No, to izjednačenje je kratkoga daha, jer Riječani golom  Sharbinija i sjajnim udarcem  Fernandeza zaokružuju pobjedu. 
Hajduk maksimalan
U petoj utakmici dana između Hajduka i Slaven Belupa gledatelji su mogli vidjeti  najljepšu utakmicu prvenstva  u kojoj je Hajduk pokazao da  je u izvrsnoj formi na ovom  Dvoranskom prvenstvu.  Šibenčani i Sesvećani su pružili  dosta manje gledljiv nogomet.
Slaven Belupo i Cibalia odigrali su u revijalnom tonu svoj  dvoboj. Posljednjim susretom  u skupini između Rijeke i Hajduka završen je treći dan Dvoranskog prvenstva. Iznimno  bitan susret u kojem se odlučivalo s koliko bodova će ove  momčadi ići u drugi krug.  Splićani po prvi put u crveno-plavim dresovima su poveli već u drugoj minuti prelijepim udarcem Daria Jerteca s deset metara. Ubrzo je i  2:0 nakon prave malonogometne akcije Gabrića i Ibričića. Hajdukovci su do kraja  do vrha napunili riječku mrežu. Jozinović, Jertec, Oremuš  su postavili na 5:0, da bi Riječani s golovima Turkalja,  Gerca i Štroka samo ušminkali konačni rezultat.