Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Uzvratiti za prošlogodišnji poraz

Autor:

08.01.2009. 23:00
Uzvratiti za prošlogodišnji poraz


Mi imamo pet meč lopti tj. pet domaćih utakmica iz kojih bismo, ako sve pobijedimo, izborili vizu za Ligu za prvaka – kaže Dević
Pred Puntamičanima je ove subote utakmica s Cedevitom kojom će  nastaviti natjecanje u A-1 ligi  za košarkaše. Velika utakmica  s moćnim protivnikom u kojoj  treba dati uvijek iznad maksimuma da bi se uknjižili važni  bodovi. U Sutinskim vrelima  je bilo burno posljednjih dana, jer su dovođenjem dvaju  najnovijih pojačanja Garnetta  i Kaštropila bacili rukavicu  svim prvoligašima i hrvatskim  NLB klubovima, u nastojanju  da se konačno dočepaju jednog od prva četiri mjesta u  Ligi za prvaka, koju su osigurali odličnim igrama u prvom dijelu sezone u A-1 ligi.  U Borik-Puntamici su svjesni  snage Cedevite, ali ako misle  nastaviti utabanim stazama  pobjeđivanja u Jazinama, jedino rješenje je i Cedeviti  pokazati da bodove potraže  negdje drugdje. Iako su igrački i financijski moćniji, igra se  40 minuta u kojima je sve  moguće. Tako misli i Ante  Dević koji jedva čeka da sudac  podbaci loptu na centru.
  – Svi u klubu s nestrpljenjem očekujemo taj dvoboj protiv Cedevite i mislim  da smo kadri pobijediti bez  obzira na snagu i kvalitetu  protivnika. Još se uvijek sjećam prošlogodišnjeg poraza  od 16 razlike u Jazinama i,  ako ništa drugo, moramo na  račun tog bolnog poraza pružiti izvanserijsku igru kako  bismo održali Jazine “neosvojivom tvrđavom” – konstatira Dević.
 Utakmica s Cedevitom je  možda i manje važna s obzirom da vam oni nisu direktan konkurent za ulazak u  Ligu za prvaka, ali plan je  dobiti sve u Jazinama kako  biste se sa sigurnošću mogli  ponovno dočepati najbolja četiri u ligi.
– Istina da bi nam više odgovarale pobjede nad direktnim konkurentima kao Šibenikom, Dubravom, Trogirom ili Kvarnerom, no ovakve  utakmice gdje si u jednom  podređenom položaju ipak su  najdraže za igrati. Mislim da  nam odgovara ta favoriziranost Cedevite što u nama samo može probuditi još veći  dišpet. Mi imamo pet meč  lopti tj. pet domaćih utakmica  iz kojih bismo, ako sve pobijedimo, izborili vizu za Ligu  za prvaka. Kad bismo uspjeli  nadjačati Cedevitu, sigurno bi  nam se onda i otvorilo za neki  skalp u gostima, što bi samo  ubrzalo naša nastojanja. Zato  je ova utakmica izvrsna prilika  da odmah u startu napravimo  taj odlučujući korak.
Jeste li kompletni, jer u  konstelaciji snaga svaki igrač  će biti od presudne važnosti.
– Svi su OK, jedino Ivo Pavić  je zaradio gripu tako da će  nam biti veliki hendikep njegova iscrpljenost. On nam je  vrlo važan igrač koji svojim  ulaskom s klupe daje jači ritam u obrani. S njim ili bez  njega sigurno nije isto. Ali  svejedno smo mi ti koji bi  trebali usmjeravati utakmicu  na naš mlin i, ako budemo  imali podršku s tribina koja  nam je u ovoj utakmici stvarno potrebna, onda se ne bojim  za pobjedu – zaključio je Dević.