Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Barcelona Live Stream

08.01.2012. 23:00
Barcelona Live Stream


Danas se u izložbenom prostoru Kneževe palače, s početkom u 12 sati, otvara izložba fotografija Barcelona Live Stream austrijskog fotografa Tima Ertla.
Izložba je podijeljena u pet sekcija, a sadržava 136 fotografija koje kroz arhitekturu, isječke i komadiće života ljudi te scena s ulice oslikavajući svakodnevicu života u Barceloni; tijek struje svijesti Barcelone, njezin duh i „movido” te prijelaz Barcelone iz industrijskog u kulturno i turističko središte. Fotografije su nastale između ljeta 2007. i 2008. godine.
Koncept izložbe je svojevrstan hommage novom načinu digitalne vizualizacije: od posjetitelja zahtijeva pomicanje (scroll) velikih i malih sličica (thumbnailova) kao na kompjutorskom ekranu, pauziranje i približavanje (zoomiranje) te kretanje kroz zavodljive motive Barcelone poput klikanja mišem po ekranu.
Izložba je pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Zadra.
O autoru: Tim Ertl rođen je 1973. u austrijskom gradu Grazu. Radovi su mu objavljivani u Lonely Planetu, FHM-u, Notion Magazinu, ČIP-u, Mix Magu, DJ Magu i DJ-u te Red Bulletinu i mnogim drugim publikacijama.
Izložba će biti postavljena do 20. siječnja.