Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Casper made in Zadar

08.01.2012. 23:00
Casper made in Zadar


Kadeti ŠK Casper ostvarili su fantastičan rezultat na 20. ekipnom prvenstvu Hrvatske u šahu za kadete koje je održano u Topuskom. Najbolji kadeti Dalmacije okitili su se brončanom medaljom do koje su došli beskompromisnom i oštrom igrom u svakoj partiji. Na kraju su u sedam kola osvojili devet meč bodova, četiri meča su pobjedili, jedan igrali neriješeno i dva puta su poraženi.
Jednom su španjolski novinari oduševljeni igrom i rezultatima Deportiva želeći dati dodatnu težinu njihovom uspjehu komentirali “Deportivo made in Spain”. Na taj način su ukazali kako momčad s domaćim igračima pobjeđuje nogometne divove sastavljene od skupih stranaca. U ovom šahovskom slučaju može se slobodno napisati Casper made in Zadar. Casper je jedina kadetska i juniorska šahovska snaga u Hrvatskoj koja vlastitim snagama ostvaruje odlične rezultate i to već godinama. Ovoga puta za uspjeh su zaslužni Toni Petrušić, Dominik Čolak, Paleka Daniel, Didulica Dominik i Mario Šagi Kotlar.
– Zadovoljan sam postignutim rezultatom. Činjenica jest da su prve dvije ekipe sastavljene od igrača iz svih dijelova Hrvatske. Mi smo jedina ekipa u vrhu koju čine igrači iz jednog grada, iz Zadra, kaže predsjednik Caspera Veljko Šagi.
Od pojedinaca svakako treba istaknuti igru Tonija Petrušića, trenutačno najperspektivnijeg zadarskog šahista. Petrušić je u sedam partija osvojio 6 bodova i nijednom nije osjetio gorčinu poraza. Seriju odličnih igara započetih na turniru u Zadru, nastavio je u Topuskom, a sada nastavlja na Openu u Bošnjacima gdje ravnopravni igra s igračima s rejtingom većim za 200 bodova od njegovog.