Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Milošević “pobjeđuje” Kosor u gradovima

08.01.2012. 23:00
Milošević “pobjeđuje” Kosor u gradovima


Milošević u zagrebačkoj regiji dobiva 19,3 posto, a Kosor 17 posto, u Istri i Hrvatskom primorju potpora mu je 16,8 posto, a aktualnoj predsjednici stranke 16 posto. Kosor pak vodi u Dalmaciji, Slavoniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj


Sa svega jednogodišnjim stažom u stranci, Domagoj Milošević u potencijalnoj utrci za čelnika HDZ-a, već “diše za vratom” aktualnoj predsjednici Jadranki Kosor. Kada bi, naime, o predsjedniku HDZ-a odlučivalo cijelo hrvatsko biračko tijelo, Kosor bi dobila 19,7 posto, a Milošević 16,4 posto potpore, pokazuju rezultati istraživanja agencije Promocije plus provedenog početkom ovog mjeseca. Darko Milinović, dugogodišnji član stranke i njezina rukovodstva koji je na proteklim izborima jedini premoćno pobijedio u svojoj izbornoj bazi – Lici i Gospiću, među ukupnom biračkom populacijom prolazi lošije od Mioševića kojega je Jadranka Kosor dovela prvo u vladu, pa potom koncem 2010. i u HDZ. Milinovića kao predsjednika HDZ-a podržava 9,5 posto ispitanika.
Milošević je u nekim regijama i na prvom mjestu – u zagrebačkoj regiji dobiva 19,3 posto, a Kosor 17 posto, u Istri i Hrvatskom primorju potpora mu je 16,8 posto, a aktualnoj predsjednici stranke 16 posto. Kosor pak vodi u Dalmaciji, Slavoniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Milinović “pobjeđuje” jedino u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj sa 20 posto, slijedi ga Kosor sa 19,1 i Milošević sa 17,4 posto.
Novopečeni HDZ-ovac Milošević bolje stoji u većim naseljima te među obrazovanijim skupinama i muškarcima. Kosor je češći izbor žena – u ženskoj populaciji potpora joj je 22,1 posto, Miloševiću 16 posto. Veću podršku Kosor ima i među mlađim generacijama, dobnim skupinama od 18 do 40 godina, dok Milošević vodi kod starijih birača.