Gorski spasioci uz pomoć helikoptera spasili planinara na Paklenici

Slika korisnika admin

Zadarski gorski spasioci izvijestili su jučer o akciji spašavanja planinara koji se teško ozlijedio pri padu nedaleko od planinarskog doma u Nacionalnom parku Paklenica u petak poslijepodne.

U HGSS-u Zadar zaprimili su, u petak 4. siječnja u 11.20 sati, dojavu da se u planinarskom domu nalazi ozlijeđeni 52-godišnjak. Nesretni planinar se tijekom jutra pokliznuo u blizini doma i pao, izvijestili su pripadnici HGSS-a, navodeći da se muškarac pri padu ozlijedio te da se nije mogao samostalno spustiti do ulaza u NP.

- Odmah po dojavi okupilo se osmero gorskih spasilaca koji su krenuli u akciju. Ubrzo su stigli do unesrećenog, pregledali ga i pružili mu prvu pomoć. Spasioci su, međutim, posumnjali na ozljedu kralježnice, a i opće stanje unesrećenog muškarca procijenili su lošim pa su u pomoć pozvali helikopter HRZ-a u kojem se nalazio i tim spasilaca HGSS Split - izvijestili su iz zadarskog HGSS-a dodajući kako je helikopter sletio na helidrom iznad planinarskog doma gdje su preuzeli ozlijeđenog 52-godišnjaka te ga prevezli do Hitne medicinske pomoći u Starigradu. Liječnički tim prevezao ga je u Opću bolnicu Zadar.

Akcija spašavanja završila je u 15.50 sati - izvijestili su pripadnici HGSS-a kojima je ovo prva ovogodišnja akcija spašavanja na tom području.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno