Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nazor: Velika mi je čast voditi Zadar u Jazinama

Autor: Roman Morović

08.01.2013. 23:00
Nazor: Velika mi je čast voditi Zadar u Jazinama

Foto: FAH



Za tu dvoranu me vežu najljepše uspomene. Bio sam pomoćni trener Splita 2004., kada smo osvojili posljednji trofej, Kup Krešimira Ćosića, a dvije godine kasnije sam kao trener juniora osvojio prvenstvo Hrvatske baš protiv Zadra – rekao je trener Zadra


Nakon neugodnih poraza, kakav je bio onaj nedjeljni Zadra na Višnjiku od slovenske Krke, često vrlo dobro dođe što brži povratak na parket i igranje nove utakmice. Momčad Ante Nazora već danas očekuje gradski dvoboj sa Sonik Puntamikom, koji bi, s obzirom na veliku razliku u kvaliteti, trebao poslužiti kao svojevrsno krpanje rana od prethodnog poraza. Uz pravi pristup, bez podcjenjivanja protivnika i maksimalan angažman, Zadar bi se bez problema trebao plasirati na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića i tako u boljem raspoloženju dočekati dvoboj sljedećeg kola ABA lige, u nedjelju protiv Olimpije u Ljubljani. Poraz od Krke je analiziran i negativnosti s te utakmice treba što prije izbaciti iz glave. Trener Zadra o tome kaže:
– Poraz sigurno nije bio ugodan, budući da smo se nekako istakli kao favoriti u toj utakmici. Nismo uspjeli odgovoriti na kvalitetan način, onako kako smo igrali prije stanke. Krka nas je izbacila iz ritma i zato način na koji smo izgubili boli više od samog poraza.
Nazor posebno ističe:
– Uvijek ponavljam da s ovom momčadi treba imati strpljenja. Bit će uspona i padova. Bitno je da smo na putu da ostvarimo ciljeve, koje smo zacrtali na početku sezone. Velika euforija ili depresija neće nam donijeti ništa dobroga, nego samo rad i svaka sekunda provedena na terenu, na treningu i na utakmici.
Bez podcjenjivanja
Trebalo bi se dogoditi pravo čudo da se Zadar večeras ne plasira u polufinale Kupa.
– Lopta je okrugla. Pripremam se za ovu utakmicu kao i za svaku drugu. Treba imati pošten pristup, bez obzira tko je protivnik i je li iz Eurolige ili je drugoligaš kao Sonik. Moramo ih respektirati i ozbiljno ući u utakmicu od prve sekunde.
Puntamičani ove sezone još ne znaju za poraz, kako u A-2 ligi, tako i u Kupu.
– Spoj su iskusnih igrača, poput Gligore i Petanija, koji s pozicije playmakera daje ton njihovoj igri i mlađih, poput našeg Davida Škare. Očito je da su deficitarni na poziciji centra, ali ne smijemo ih podcijeniti ni olako shvatiti, nego ući u utakmicu maksimalno agresivno i što prije je prelomiti u našu korist.
Ova utakmica čini se kao idealna prilika za debi Jusufa Nurkića.
– Sigurno ćemo dati priliku Nurkiću i nekim igračima koji su manje participirali. Trebamo ovo odraditi u maksimalno dobrom tonusu pred dvoboj s Olimpijom.
Uspomene iz Jazina
Zadar, dakle, ide po Final four Kupa, a postoji li želja i da bude organizator završnog turnira?
– To su tehnička pitanja. Imamo prekrasnu dvoranu i uvjete, a i Kup nosi ime po Kreši Ćosiću i mislim da ovaj grad i klub, koji je iznad svega, to zaslužuju.
Ante Nazor je prvi nastup pred zadarskim novinarima otvorio rečenicom: “Po dolasku u Zadar, automatski sam krenuo prema Jazinama…”
– Za tu dvoranu me vežu najljepše uspomene. Bio sam pomoćni trener Splita 2004., kada smo osvojili posljednji trofej, Kup Krešimira Ćosića, a dvije godine kasnije sam kao trener juniora osvojio prvenstvo Hrvatske baš protiv Zadra. Prema tome, gostujuća klupa mi neće biti tako strana, mada je sada neobično, jer sam u poziciji trenera Zadra. Mogu reći da mi je velika čast voditi Zadar u Jazinama. Ne pruža se svakom čovjeku takva prilika u životu.
Trener Zadra ističe još nešto, što je vrlo bitno za zadarsku košarkašku priču.
– Treba nam i kvalitetna Puntamika da se košarka u Zadru digne na što veću razinu. Zadar mora imati bazen igrača na svim razinama, jer jedino široka baza daje kvalitetu i veći izbor za prvu momčad. To su jako bitne stvari i u gradu košarke, kakav je Zadar, ljudi to trebaju prepoznati i cijeniti – za kraj će Nazor.