Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pravac Novigrad istarski 21. siječnja

Autor: Drago Bajković

08.01.2013. 23:00
Pravac Novigrad istarski 21. siječnja

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Sve je dogovoreno, u Istru putujemo 21. siječnja, a ostajemo do 31. Znači deset dana priprema odradit ćemo izvan Zadra – kazao je predsjednik Josip Bajlo


Jučer su igrači Zadra odradili i drugi dan priprema za proljetni dio prvenstva. Točnije, dva treninga, oba na pomoćnom igralištu Stanova. Od trenera Ferde Milina saznali smo da će takav režim trajati sve dane priprema, tj. igrači će trenirati dvaput dnevno, osim nedjelje koja je predviđena za odmor. Očito se ništa ne želi prepustiti slučaju, a prva utakmica s Interom želi se dočekati u top-formi. Svima je jasno da će te tri prve utakmice odrediti puno toga, uostalom u dvije i to prve dvije koje će Zadar odigrati na gostujućim terenima u Zaprešiću i Kranjčevićevoj igraju protiv izravnih konkurenta za očuvanje prvoligaškog statusa. Kao što smo jučer izvijestili na pripremama se pojavilo 27 igrača, a nekolicina je bila opravdano odsutna. Od rekonvalescenata Marin Con je bio na prozivci, dok se priključivanje Želimira Terkeša, koji trenira po posebnom programu u Zagrebu, očekuje ubrzo. Jučer je i službeno potvrđeno da će Zadrani drugo dio priprema odraditi u Istri, točnije u Novigradu.
– Sve je dogovoreno, u Novigrad putujemo 21. siječnja, a ostajemo do 31. Znači deset dana priprema odradit ćemo izvan Zadra – kazao je jučer predsjednik Josip Bajlo.
Dogovoreni su i suparnici s kojima bi se Zadar trebao susresti na novigradskim pripremama, a to su drugoligaš Radnik iz Sesveta i mađarski prvoliga Paksi. Još uvijek se razmišlja tko će biti treći sparing partner, a opcije su Hajduk iz Kule, Domžale, Kopar i Žalgiris.
Već od ranije je poznato da će prvoligaš sa Stanova po povratku u Zadar odigrati jednu oglednu utakmicu sa Šibenikom i to 2. veljače. Još uvijek se ne zna hoće li igrati u Vodicama ili na Stanovima s obzirom na to da se radi o terminu koji je samo dva dana nakon povratka Zadrana iz Novigrada. Za generalku uoči nastavka sezone predviđen je prijateljski susret u gostima s Dugopoljem i to 6. veljače.


Surać uspješno operiran




Jakov Surać, kapetan Zadra, uspješno je operiran u Općoj bolnici Zadar. Surać je imao problema s disanjem pa je otišao na operaciju kod dr. Kovačić, kojom mu je trebalo napraviti korekciju nosne kosti.
– Operacija je uspješno prošla i čekam dr. Kovačića da me danas (op. a. jučer) otpusti iz bolnice. Tri ili četiri dana moram imati tampone u nosu, a nakon toga mislim da će oporavak ići brzo – izvijestio nas je jučer ujutro Zadrov kapetan.


Bajlo: Vasilj smije trenirati, ali ne i igrati


Ivan Anton Vasilj, suspendirani igrač Zadra, u ponedjeljak je bio prisutan na prozivci. Vasilj je suspendiran na tri mjeseca od strane HTZA, zbog toga što nije spriječio unos zabranjenih supstanci u svoje tijelo.
– Vasilj je suspendiran do 21. veljače. U međuvremenu ne smije nastupati za Zadar, ali smije trenirati i biti prisutan na pripremama – kazao je Josip Bajlo, predsjednik Zadra.