Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Predupisi prvašića od 14. do 18. siječnja

Autor: Anamarija Bilan

08.01.2013. 23:00
Predupisi prvašića od 14. do 18. siječnja

Foto: Vedran SITNICA



U prvi razred osnovne škole mogu se upisati djeca koja su rođena u razdoblju od 1. travnja 2005. do 31. ožujka 2006. godine, kao i ona kojoj je u prošloj godini odbijen upis ili zbog nekih drugih razloga nisu bila upisana u školu, a školski su obveznici


Ured državne uprave Zadarske županije obavještava roditelje i skrbnike djece koja su do 1. travnja 2012. godine napunila šest godina da prijave svoju djecu na obveznom predupisu za polazak u prvi razred osnovne škole koji će se održati u školama od 14. do 18. siječnja ove godine.
U prvi razred osnovne škole mogu se upisati djeca koja su rođena u razdoblju od 1. travnja 2006. do 31. ožujka 2007. godine, kao i ona kojoj je u prošloj godini odbijen upis ili zbog nekih drugih razloga nisu bila upisana u školu, a školski su obveznici. Roditelji su dužni u navedenom razdoblju upisati djecu u pripadajuću osnovnu školu.
 – Iznimno na zahtjev roditelja ili skrbnika i na prijedlog stručnog povjerenstva, u prvi razred može se upisati dijete koje do 31. ožujka nema navršenih šest godina. Za dijete koje do 31. kolovoza navršava šest godina roditelj može podnijeti zahtjev Uredu državne uprave u Zadarskoj županiji, odnosno u ispostavama u Benkovcu, Biogradu, Gračacu, Obrovcu i Pagu, javljaju iz Ureda državne uprave Službe za društvene djelatnosti. Dodali su da su sve škole duže podatke o predupisu djece dostaviti Uredu najkasnije do 26. siječnja.
Ured državne uprave će potom popis djece dorasle za upis u prvi razred dostaviti stručnim povjerenstvima u osnovnim školama najkasnije do 31. siječnja. Stručna povjerenstva osnovnih škola potom su dužna u dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo dogovoriti prijedloge rasporeda utvrđivanja psihofizičkog stanja djece, koja bi se trebala održati u razdoblju od 1. veljače do 10. lipnja ove godine. Upisi u prvi razred osnovne škole trebali bi se obaviti od 11. do 13. lipnja ove godine.