Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Umjesto olupine dvadeset novih vezova

Autor: Ivana Burica

08.01.2013. 23:00
Umjesto olupine dvadeset novih vezova

Foto: PIXELL



Uklanjanje olupine i zbrinjavanje otpada radi “Prijevoznički obrt i pripremni radovi na gradilištu Vladimir Ninčević”, koji je kao najpovoljniji ponuđač izabran putem javnog natječaja. Radove vrijedne oko 200.000 kuna u cjelosti financira Klub, kazao je Fain, tajnik JK Uskok


Više od 25 godina otkako je zapušteni drveni brod potonuo u luci na Vitrenjaku konačno je došlo do njegova izvlačenja s morskog dna.
Kako je i utvrđeno ugovorom o koncesiji kojim je prije točno dvije godine Jedriličarski klub Uskok kao prvi klub u Hrvatskoj dobio koncesiju na luku posebne namjene – sportsku luku na Vitrenjaku, uklanjanje olupine je o svom trošku organizirao JK Uskok.
– Uklanjanje olupine je dosta zahtjevan posao te će trajati nekih dvadesetak dana. Uklanjanje olupine i zbrinjavanje otpada radi “Prijevoznički obrt i pripremni radovi na gradilištu Vladimir Ninčević”, koji je kao najpovoljniji ponuđač izabran na javnom natječaju. Radove vrijedne oko 200.000 kuna u cjelosti financira Klub, informirao nas je Zdravko Fain, tajnik Jedriličarskog kluba Uskok.
Uklanjanje olupine 31 metar dugoga drvenog broda započelo je prije desetak dana, a po Fainovim riječima uvala Vitrenjak će biti čista za tjedan i pol dana.
Kad olupina konačno bude maknuta steći će se uvjeti za uređenje još 20-ak vezova u uvali.
– U tijeku je priprema projektne dokumentacije te vjerujem da će vezovi biti uređeni već tijekom prvog kvartala 2013. godine, kaže Fain.
Inače, JK Uskok koncesionar je nad 170 tisuća metara četvornih pomorskog dobra na potezu od Ine do dijela gradske plaže na Vitrenjaku s više od 600 vezova. Po nekim procjenama Zadru nedostaje oko 300 vezova, pa će se micanjem olupine i uređenjem dvadesetak novih vezova ta brojka nešto smanjiti. Prednost za dobivanje veza na Vitrenjaku trebali bi imati Zadrani, a svi koji u sportskoj luci imaju ili će držati svoj brod, moraju biti i članovi JK Uskok.