ODBOJKA Vratio se i Damir Paleka

Slika korisnika admin
Autor: 
okzadar_odbojka_paleka_viduka

Od ponedjeljka je radno i u redovima odbojkaša Zadra. Vodeća momčad Skupine II Prve A lige ponovno je na okupu nakon 15-ak dana odmora od ligaških obveza. Za sada su u prvom planu juniori koje za tjedan dana očekuje nastup na Prvenstvu Hrvatske.

- Okupili smo se nešto ranije nego inače jer želimo juniore što bolje uigrati. No, na treninzima nisu samo mlađi igrači, nego i oni stariji jer jedino tako i možemo kvalitetno raditi - kaže Marin Masnić, trener Zadrana, koji i ove sezone ima na okupu zanimljivu generaciju juniora. Ova selekcija još čeka prvu medalju s nacionalnog prvenstva.

- Medalja je uvijek dobrodošla, ali najvažnije je da nam svake godine dolaze mladi igrači koji imaju značajnu ulogu prvom sastavu. Svakako, nadamo se da ćemo se na Prvenstvu Hrvatske pokazati u najboljem izdanju.

A seniori su se u prvih 11 kola predstavili u itekako dobrom izdanju.

- Zadovoljni smo, posebno nakon nekih pobjeda na gostovanjima s kojima smo nadoknadili bodove koje smo u prva dva kola izgubili na domaćem terenu. Pred nama su još tri kola, a onda doigravanje u kojem želimo nastaviti s igrama koje smo i do sada pokazivali.  

U naraslim ambicijama "plavih", koje bi mogle dosegnuti i ulazak u Skupinu I, u nastavku sezone mogao bi pomoći i povratak u matični klub Damira Paleke. Riječ je igraču koji je u sezonama u Prvoj B ligi bio jedan od onih koji su imali status prve violine. No, u Prvoj A ligi za Zadar još nije igrao.

- Paleka neko vrijeme nije igrao, ali on je vrlo kvalitetan igrač i radujemo se njegovom povratku u naše redove. Jako je bitno imati što više igrača na treninzima jer to onda ostavlja i veću mogućnost rotacije na utakmicama. Osim toga, treninzi su i znatno kvalitetniji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno