VUK SAMOTNJAK? Udomaćio se u Lišanima Ostrovičkim

Slika korisnika admin

Nakon što je krajem studenog zaklao nekoliko ovaca u centru mjesta Lišane Ostrovičke, a nedugo nakon toga viđen i ispred obiteljske kuće, vuk se ponovno pojavio. Prije nekoliko dana mještani su ponovno prijavili da su vidjeli vuka koji je ponovno bio u mjestu, nedaleko od ograde dvorišta obiteljske kuće u kojoj se nalazi dvoje djece. Divlja životinja pobjegla je nakon nekoliko glasnih povika vlasnika, a strah od napada se ponovno uvukao u mještane.

- Vuk je ponovno viđen u Lišanima, ovoga puta je bio nekih petsto metara dalje od mjesta gdje je napravio pokolj. Nije bilo nikakve štete, ali sam poslao još jedan dopis ministarstvu u kojemu tražim interventni odstrel. Vjerojatno je riječ o jedinki vuka, koja osjeti hranu i približava se kućama, kaže Ivica Musić, načelnik Općine Lišane Ostrovičke.

Prije nekoliko dana dobili smo informaciju i kako je vuk napao psa jedne mještanke, a načelnik nam je potvrdio da je i on dobio tu informaciju te da je riječ o psu koji se slobodno kretao te je moguće da je u trenutku napada bio i izvan Lišana. Na tragove vučje gozbe, ovčju kožu i oglodane kosti lopatice, ramena, koljena i papka, jučer je neposredno izvan mjesta naletjela i naša čitateljica koja nam je poslala fotografije na kojima se vidi da je riječ o relativno svježim životinjskim ostacima.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno