ZA KLEVETU Državno sudbeno vijeće odobrilo kazneni progon protiv Željka Rogića

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin

Željku Rogiću, predsjedniku Općinskog suda u Zadru, sudit će se zbog klevete. Svega tri dana prije kraja prošle godine Državno sudbeno vijeće odobrilo je kazneni progon koji su privatnom tužbom zatražile tri sutkinje istog suda - Ivana Klišmanić, Iva Lovrin i Danijela Zubčić Poljak.

U obrazloženju odluke DSV-a stoji kako su Klišmanić, Lovrin i Zubčić Poljak posredstvom splitskog odvjetnika Zorana Mimice još 11. prosinca dostavile privatnu tužbu i zahtjev za pokretanje kaznenog postupka tereteći svog nadređenog za klevetu u javnim glasilima iznesenu u vremenu od 16. do 28. listopada prošle godine. Rogić je, naime, odmah nakon imenovanja v.d. predsjednikom suda uveo praksu organizacije konferencija za medije svakih tri mjeseca na kojima je prezentirao rezultate rada sudaca i sudskih pomoćnika. Također, omogućio je i građanima da se o svojim predmetima informiraju u njegovu uredu, a kako je povratnu informaciju nerijetko tražio pozivajući uredujuće suce pred strankama, naišao je na otpor kod većine njih pa su ubrzo zaredale i prijave za kršenje sudačkog kodeksa i slično.

Što je prava istina? Ima li nepotizma na zadarskim sudovima? Jesu li rezultati sudaca Općinskog suda u Zadru dobri ili su najlošiji u RH? Pokušali smo odgovor na ova pitanja dobiti od ljudi iz struke, no u situaciji kakva trenutačno jest, redom su se odbijali miješati. Ono što nitko, međutim, nije porekao jest činjenica da se brojni građani žale na dugotrajnost sudskih postupaka na svim zadarskim sudovima, ali i na rad dvaju državnih odvjetništava bez iznimke.

- Znao sam da ću izgubiti. Naše društvo je još uvijek nepravedno, ali krećemo se naprijed. Očito je pravosuđe i u tome sporije. Pored ovakvih radnih rezultata, teška je spoznaja gubljenja obećane podrške u Vijeću koje me je prije dvije i pol godine jednoglasno izabralo. Osjećam to kao svojevrsnu izdaju - metak u leđa, s gorčinom je Željko Rogić komentirao odluku DSV-a dodajući kako je odmah po izboru na čelo zadarskog Općinskog suda najavio, a osobito kolegama-sucima Marijanu i Mrčeli, da će u Zadru "biti svašta". Pojasnio je kako je pod tim podrazumijevao razne probleme s obzirom na teško stanje i očekivani otpor njegovoj namjeri da Sud učini ažurnim.

Rogićev mandat po sili zakona, zbog reorganizacije sudova, ističe zadnjeg dana ovog mjeseca, a nakon najnovijeg razvoja situacije jasno je kako mu je vrlo upitno zadobivanje povjerenja za još jedan.

više u tiskanom izdanju

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika glas istine
Zapanjujuća je brzina kojom je DSV donio svoju odluku što samo dokazuje da je gospodin Rogić stao na žulj zadarskoj sudačkoj bagri. Uzmemo li u obzir da je ažurnost DSV-a takva da mu u zastru padaju stegovni postupci protiv prijavljenih sudaca, a rokovi za njihovo pokretanja su čak 6 mjeseci, SLOVIMA ŠEST MJESECI, onda je ova odluka očigledni dokaz hajke na predsjednika Općinskog suda u Zadru. Hajke koja je ujedno i zastrašujuća poruka svim sucima i sutkinjama koji bi se usudili dignuti glas protiv sudačkog korova koji već više od 20 godina uništava ugled sudačke struke!
Slika korisnika glas istine
Autorica članka pita:"Što je prava istina? Ima li nepotizma na zadarskim sudovima?" Možda je odgovor na to pitanje sadržan u http://www.brodaricazadarmastrovic.net/index.php?option=com_content&task=view&id=355&Itemid=28 http://www.jutarnji.hr/objavite-kriterije-sudske-kadrovske-politike/285821/ http://www.jutarnji.hr/-glasao-sam-za-ivu-lovrin-jer-ima-dobre-gene-/284076/ http://www.index.hr/vijesti/clanak/ana-lovrin-namjestila-sudacki-posao-u-zadru-svojoj-kceri/416572.aspx A onda se je gospodin Rogić usudio smijeniti maminu miljenicu sa mjesta glasnogovornice Općinskog suda u Zadru i time potpisati svoj vlastiti odstrel. http://www.057info.hr/vijesti/2012-08-30/u-novoj-kadrovskoj-krizaljci-predsjednika-rogica-iva-lovrin-vise-nije-glasnogovornica A onda se je usudio dirnuti u tatu i njegovu ljubimicu, http://www.zadarskilist.hr/clanci/28102014/zeljko-roDefault.aspxgic-kaznu-su-mi-smjestili-antun-klismanic-i-njegova-kci čime je definitivno s grane stresao osinje gnjezdo http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/261665/Default.aspx