ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI ŽDO će saslušati članove zadruge

Slika korisnika admin

Prošlo je točno mjesec dana od pokretanja istrage protiv bivšeg direktora Poljoprivredne zadruge "Budućnost" u Zemuniku Donjem, Veljka Bubića, osumnjičenog zbog zlouporabe položaja i ovlasti. U obrazloženju rješenja o istrazi Županijsko državno odvjetništvo navelo je da"postoji osnovana sumnja da je 57-godišnjak kao upravitelj poljoprivredne zadruge, bez pravovaljane odluke skupštine zadruge, 19. ožujka 2014. zaključio ugovor o prodaji nekretnina u vlasništvu poljoprivredne zadruge za iznos od 437.910 kuna, a nakon što je kupac uplatio ugovorenu cijenu okrivljenik je od 21. ožujka do 19. svibnja 2014. sa žiro-računa zadruge podigao 415.000 kuna koje je zadržao za sebe".

Što je istraga u ovih mjesec dana utvrdila, pitali smo glasnogovornika Županijskog državnog odvjetništva, Slobodana Denonu. No, on nam je samo kazao:

- Nakon rješenja o provedbi istrage, još uvijek traju istražne radnje, a dotad o njima ne možemo govoriti - kaže Denona.

U Poljoprovrednoj zadruzi "Budućnost", od predsjednika Skupštine, Josipa Marušića, saznajemo da su upravo primili dopis ŽDO-a kojim ih obavještavajau da je postupak protiv Bubića pokrenut i da će biti i članovi zadruge saslušani kao svjedoci. Marušića smo pitali je li se bivši direktor zadruge u međuvremenu pojavljivao u Zemuniku te kako zadruga funkcionira zbog štete od gotovo pola milijuna kuna za koliko je, prema navodima ŽDO-a, Bubić oštetio zadrugu.

- Bubić se sve ovo vrijeme otkako je prodao zadružnu zemlju i uzeo sebi novac nije pojavio u Zemuniku, nitko ga nije vidio ni čuo. Zadruga srećom normalno funkcionira, imamo novu direktoricu Ivu Jurić, i sada nam je najvažnije da nastavimo s radom. Dati ćemo svoje izjave istražiteljima i iznijeti sve kako je bilo - kaže Marušić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno