S Musapstana nude štalu za smještaj privezanoga konja s Bokanjca

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ
Konj koji je bio privezan na Bokanjcu spada u hladnokrvnjake

Nakon što smo objavili priču o konju koji boravi na izlasku iz Bokanjca privezan o stablo bez ikakve nadstrešnice, konja više - nema. Tražili su ga prošlih dana i drugi građani, želeći vlasnicima ponuditi štalu za smještaj životinje.

Kontakt u redakciji

- Sve je spremno, štala se nalazi blizu Musapstana, vlasnik je čak ostavio i balu sijena za konja, tako da ima što jesti. I najbolje je što za prijevoz konja ne bi trebala prikolica, već s Bokanjca do Musapstana postoji bijeli put koji se može samostalno proći s konjem, pojašnjava jedna Zadranka, koja je svoj kontakt ostavila u redakciji Zadarskog lista ukoliko vlasnici konja odluče pristati na njihovu pomoć.

- Vlasniku štale to stvarno ne bi bio problem. Štala je slobodna i neće biti zauzeta, u smislu da će se nakon nekog vremena konj morati seliti. Vlasnik ima svog konja koji se trenutačno nalazi na selu i za njega gradi posebnu štalu. Ovaj prostor tu je bio za moguću hitnu intervenciju i to je to, pojašnjava ova Zadranka. Koliko je primijetila po fotografijama, konj koji je bio privezan na Bokanjcu spada u hladnokrvnjake. To je vrsta koja boravi vani, no ipak potrebna im je nadstrešnica i dobro bi bilo da konj nije privezan, već pušten, kaže.

Žao im konja...

- To su konji koji su služili za rad. Po Slavoniji ih ima dosta. Lijepe su naravi i s njima je lako raditi. Sad, zašto je ovaj konj odvojen, moguće da je pastuh pa treba svoj prostor. A nama je žao da bude na kiši, iako je jak konj koji to može izdržati. No, ovdje bi imao svoje mjesto, pa neka nam se vlasnici slobodno jave, staja je spremna, kazala je ova Zadranka.

Telefonski kontakt ostavila je reakciji, a ukoliko vlasnici odluče prihvaiti pomoć neka se jave na broj redakcije 023211862 i potraže autoricu ovog teksta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno