Biograd dobiva memorijalne sobe za poginule branitelje i civile

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Gradske vlasti u Biogradu rade na projektu izgradnje memorijalnog centra, memorijalnih soba za poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve na području bivše Općine Biograd (Grad Biograd, općine Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Tkon i Pašman).

- Memorijalni centar, odnosno memorijalne sobe, bit će namijenjene za odavanje počasti i paljenje svijeća u čast poginulim braniteljima i civilima u obrambenom Domovinskom ratu. Nešto poput prostora unutar Kamenitih vrata na zagrebačkom Gornjem gradu, rekao je gradonačelnik Ivan Knez.

Memorijalni centar će se graditi na mjestu napuštene i derutne katnice bivše Elektre na ulazu u grad, uz zapadnu stranu ceste iz pravca Benkovca, na Kosi-Torovima.

- Teren je u vlasništvu Grada, a odgovarajući je jer se nalazi na prometnom pravcu na lokaciji gdje će biti puno mjesta za parkiranje i dolazak posjetitelja, objašnjava Knez.

Pritom ističe kako je u tijeku izrada projekta i ishođenje potrebne dokumentacije za izgradnju memorijalnog centra na tzv. Sedmoj četi.

- Kako je prije 12 godina kod Gradske uprave podignut spomenik u čast poginulim hrvatskim vitezovima, junacima Domovinskog rata, odlučili smo se za izgradnju memorijalnih soba u kojima će između ostalog biti i njihova imena, najavio je Knez.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno