Jazine napustili Katura i Butorac

Slika korisnika admin
Autor: 
Luka Katura

Košarkaši Jazina, koji su trenutačno drugi u A-2 ligi - jug, u kratko vrijeme ostali su bez dvojice važnih igrača. Kako je objavljeno na facebook stranici A-1 ligaša Vrijednosnice Osijek angažiran je Luka Katura (1989.) dosadašnji član Jazina.

Riječ je o igraču na poziciji beka i niskog krila, a prije angažmana u Jazinama do prošlog ljeta nastupao je u austrijskoj ligi. Redove „žutih" napustio je i Dino Butorac (1990.) koji se skrasio u riječkom Kvarneru 2010. Svojevremeno je ovaj bek-šuter kao član hrvatske reprezentacije do 19 godina na Svjetskom prvenstvu osvojio treće mjesto (generacija Toni Prostrana, Ivana Batura, Šime Olivarija).

U deset kola za Jazine je ubacio prosječno 16 poena, a kao ulaznica za viši rang dobro mu je došla trening utakmica protiv Splita u kojoj je u pobjedi Jazina postigao šest trica.

U Kvarneru se ovih dana skrasio i jedan Zadranin. Riječ je o Mariju Pešutu (1990.) svojevremeno članu Sonik Puntamike, koji je u nekoliko navrata igrao za Zabok, a u inozemstvu je nastupao u Švedskoj, na Kosovu i Njemačkoj. Posljednji klub bio mu je njemački Koblenz za kojeg je u prvoj regionalnoj ligi Pešut odigrao 13 utakmica i prosječno postizao 13,2 poena, a imao je po tri skoka i asistencije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno