Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Stiže George Kaplan iz Splita

08.01.2017. 23:00
Stiže George Kaplan iz Splita


U četvrtak, 12. siječnja s početkom u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu na rasporedu je predstava George Kaplan u izvedbi Kazališta Polydrama iz Splita, u režiji Cintije Ašperger.  Igraju Elvis Bošnjak, Bojan Brajčić, Sara Ivelić, Petra Kovačić Pavlina i Stipe Radoja. Scenograf je Ozren Bakotić, kostimograf i oblikovatelj videa Mario Leko, oblikovatelj svjetla Siniša Jakovčević, a tona Eduard Botrić.
George Kaplan drama je u tri dijela s različitim narativnim pristupima i poveznicama. Riječ je o izuzetno kvalitetnom tekstu jednog od najintrigantnijih suvremenih francuskih dramatičara Frederica Sonntaga, u prijevodu Dore Slakoper, koji govori o političkim izazovima današnjice, o utjecaju Hollywooda na današnju geopolitičku situaciju, o Alfredu Hitchcocku kao aktivnom sudioniku velikih svjetskih zavjera, ali i o ulozi kave (ili piva) prilikom održavanja sastanaka ili o kokoši koja može spasiti cijeli ljudski rod.
Želite li saznati koja je poveznica između grupe lutajućih aktivista, ekipe scenarista u potrazi za konceptom nove tv serije ili nevidljivih vladinih organizacija s velikim političkim moćima koji rješavaju pitanje nacionalne sigurnosti u zemlji? Sve njih povezuje jedno ime – George Kaplan.
Praizvedbom drame George Kaplan kazalište PlayDrama sudjelovalo je u programu Rendez-vous, Festivala Francuske u Hrvatskoj, kao najveći dramski projekt festivala. Uz izložbu skulpture Meditacija Augusta Rodina u Galeriji Meštrović i izložbu fotografija Marca Ribouda, premijera predstave George Kaplan jedan je od tri događaja kojima je festival Rendez-vous predstavio francusku kulturu gradu Splitu.
Ulaznice su po cijeni od 50 kuna u prodaji na blagajni HNK Zadar, a predstava je u dramskoj pretplati.