Ambulanta u Luci već dva mjeseca bez tekuće vode

Slika korisnika valentinam
KAD NA OTOKU PUKNE CIJEV
Kako bi utvrdili gdje je točno puknula cijev angažirali smo jednu specijaliziranu tvrtku. Međutim, specijalni uređaji kojima otkrivaju mjesto puknuća traže gotovo idealne uvjete djelovanja, što veću tišinu sa što manje prometa i mirno vrijeme sa što manje vjetra, govori Stipe Ligutić, direktor tvrtke Mulić
Nenad MARČINA
Ambulanta ovu zgradu dijeli s trgovinom, a ljeti i s kafićem, koji također nemaju tekuću vodu

U zgradi u mjestu Luka na Dugom otoku u kojoj jednom tjedno djeluje i liječnička ambulanta opće medicine, već više od dva mjeseca nema tekuće vode. Ambulanta ovu zgradu dijeli s trgovinom, a ljeti i s kafićem koji također nemaju tekuću vodu.

Da se suočava s ovim problemom potvrdila nam je i dr. Dragica Bratović iz ambulante u susjednom Žmanu, koja jednom tjedno radi u Luci.

- U ambulanti tekuće vode nemamo već godinu dana. Najgore je bilo prošlog ljeta. Moja medicinska ekipa i ja se snađemo za tih prosječno sat i pol rada tjedno, ponesemo sa sobom nekoliko litara vode, kao i sredstvo za dezinfekciju ruku. Držim kako je puno veći problem s time što tekuće vode tijekom ljeta vode nije imao kafić koji djeluje u istoj zgradi, kao i trgovina koja radi cijele godine, priča dr. Bratović.

Govoreći o tom što nema tekuće vode u mjesnoj ambulanti načelnik Općine Sali Zoran Morović rekao kako na  otklanjanju problema radi općinsko komunalno poduzeće Mulić.

- Temeljni problem je što za razliku od ostalih objekata u Luci, kao i ostalih zgrada na Dugom otoku u kojima djeluju ambulante, ova zgrada u Luci nema svoju gusternu, već je spojena izravno na mjesnu gusternu. Čim se dogodi situacija da se na mjesnoj vodovodnoj mreži u Luci moraju izvoditi bilo kakvi radovi, zgradi u kojoj je i ambulanta mora se isključiti voda, pojašnjava Morović na čijemu su tragu i riječi direktora tvrtke Mulić Stipe Ligutića koji je kazao kako je došlo do pucanja cjevovoda u Luci pa su ispraznili mjesnu gusternu, budući da bi iz nje ionako u nekoliko dana iscurila sva voda.

- Kako bi utvrdili gdje je točno puknula cijev angažirali smo jednu specijaliziranu tvrtku. Međutim, specijalni uređaji kojima otkrivaju mjesto puknuća traže gotovo idealne uvjete djelovanja, što veću tišinu sa što manje prometa i mirno vrijeme sa što manje vjetra, a u ovom razdoblju vremenski uvjeti bili su posve suprotni, s puno snažnog juga. Stoga je ova tvrtka tek nekoliko dana uoči Božića uspjela pronaći mjesto puknuća cijevi, priča Ligutić dodajući kako su nakon toga zaposlenici Mulića koristili ranije planirani kolektivni godišnji odmor koji su zaslužili nakon naporne ljetne sezone.

- Radove na popravku cjevovoda moramo izvesti u koordinaciji s tvrtkom Ceste Zadarske županije, budući da se mora prokopati otočna magistrala i po njihovu završetku ovu cestu treba ponovno asfaltirati. Kada uspijemo uskladiti termine s ovom tvrtkom, njihovi radnici će doći na Dugi otok te bi se onda svi radovi izveli u jednom danu, govori Ligutić koji vjeruje kako će sve završiti u sljedećih desetak dana.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno