Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Croatia sport show” u Zadru od 3. do 5. svibnja

09.01.2019. 18:30
“Croatia sport show” u Zadru od 3. do 5. svibnja


Prvi međunarodni sajam sporta, inovacija i sportskog turizma „Croatia Sport Show“ održat će se u Zadru od 3. svibnja do 5. svibnja ove godine. Na sajmu, koji će se održati u ŠC Višnjik, predstavit će se proizvođači, prodavatelji, distributeri sportske opreme odjeće i obuće, opremanje sportskih igrališta i dvorana, zdrave prehrane i dodataka prehrani.


Poznati svjetski brendovi
– Tu su još kategorije ljepota i wellness, rehabilitacija, sportska oprema za osobe s invaliditetom, inovacije u sportu i sportski turizam i ostalo. Kako je trenutačno vrijeme kad tvrtke tek formiraju svoje poslovne proračune, tako za sad ne možemo definitivno potvrditi koji će poznati svjetski brendovi izlagati na Višnjiku, rekla je organizatorica sajma i direktorica tvrtke Driope Valentina Jačan.
Valentina Jačan nekadašnja je košarkašica, a danas potpredsjednica Ženskog košarkaškog kluba Zadar. Njezin otac Božo Jačan bio je nekad poznati zadarski skakač u vodu. Tvtka Driope kojoj je ova zadarska poduzetnica na čelu, službeni je desk Hrvatske gospodarske komore u Anconi. Driope Consulting inače je tvrtka koja se prvenstveno bavi realizacijom EU projekata. Njezin portfelj obuhvaća projekte vrijednosti oko 25 milijuna eura koji se realiziraju u cijeloj regiji od čega u Hrvatskoj oko 8 milijuna eura. 
Izlagači će u dvorani Krešimira Ćosića svoje proizvode i usluge predstaviti na 3.500 m2 unutrašnjeg izložbenog prostora u 3 međusobno povezane moderne sportske dvorane i na više od 10.000 m2 vanjskog izložbenog prostora. Kako nam je rekla Valentina Jačan, uvjet je da barem jedna i pol dvorana bude popunjena ulagačima što je minimum isplativosti organizacije ovakve priredbe.


Sportska ponuda za osobe s invaliditetom
– Croatia sport show je prvi međunarodni sajam sporta, inovacija i sportskog turizma u Hrvatskoj. Na sajmu će prvi put biti predstavljeni svi aspekti sporta, sve što on predstavlja i nudi, od sportske opreme i odjeće, opremanja sportskih igrališta i dvorana, zdrave prehrane, ljepote i wellness-a, rehabilitacije, inovacija u sportu pa sve do sportskog turizma.
Na sajmu će biti predstavljena i sportska ponuda za osobe s invaliditetom čime se želi iskazati jednakost i odaslati poruka da ljubav prema sportu nema granica. Croatia sport show želi objediniti sve profesionalne i rekreativne zaljubljenike u sport, zdrav i aktivan način života te na jednom mjestu okupiti potražnju i ponudu sporta, inovacija i sportskog turizma. Croatia sport show je međunarodni sajam koji će omogućiti izlagačima da predstave svoje proizvode i usluge velikom broju posjetitelja iz Hrvatske i regije, da ostvare nove kontakte i prošire svoje poslovanje, rekla nam je u kratkom razgovoru Valentina Jačan.
Kako su sportski sajmovi među najzanimljivijim sajmovima, tako se i organizatori nadaju velikoj posjeti. Po uzoru na sajam u Riminiju, želja je upriličiti i različite radionice koje bi predstavile načine kako provoditi zdrav život.