Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

CVJEĆARNICA MIRTA Tamo gdje je cvijeće, raste mašta

09.01.2019. 18:00
CVJEĆARNICA MIRTA Tamo gdje je  cvijeće,  raste mašta


Nasmiješeno sunce za najljepše uređeni izlog trgovine za  2018. godinu dobila je cvjećarnica Mirta tvrtke Nasadi d.o.o. Zadar u Ulici Elizabete Kotromanić, od Narodnog trga prema Poljani Šime Budinića. Cvjećarice Anamarija Divić-Škibola i Jadranka Aviani u malom izlogu cvjećarnice Mirta daju mašti na volju i svaki put pogode.


Pozitivne reakcije
Najveći dio veselog božićnog izloga zapravo zauzima stražnjica Djeda  Mraza koja viri iz kamina. Dakle, taman je ostavio darove i vraća se gore.  I dok razgovaramo unutra s cvjećaricom izvana se povremeno čuje udarac glave od staklo. Nerijetko djeca, ali i odrasli vire i saginju se kako bi  vidjeli gdje to ide Djed Mraz. Kad ne vide iz vana, onda ulaze unutra. Ali  kao što to obično biva s misterioznim Djedicom, nikome još nije pošlo  za rukom da ga zaista i uhvati. U svakom slučaju, izlog pobuđuje veliku  pažnju.
– Uživamo ukrašavajući izlog. U ovom prostoru je cvjećarnica Mirta  već pet i pol godina, a mi smo dobile kulisu za kreativno izražavanje kojim možemo malo uljepšati naš grad. Zaista to volimo raditi pa nas je  razveselilo što je to i prepoznato. Vesele nas pozitivne reakcije prolaznika  i naših gostiju, kao i nagrada Nasmiješeno sunce koja nam je veliko priznanje, ali i poticaj da nastavimo dalje, da idemo u korak s trendovima,  uvijek iznova učimo, rekla je Jadranka Aviani koja je već i osobno nagrađena Nasmiješenim suncem 2015. godine.


Prigode za darivanje
Kaže da nije završila školu za cvjećaricu, ali da je put tu nekako naveo i  već 20 godina radi i obožava svoj posao. S obzirom da tvrtka Nasadi ima i  grobarsku djelatnost te cvjećarne na groblju, Jadranku veseli što u ovoj  cvjećarni u centru grada ipak uljepšava neke vedrije prilike.
– Sad je bila velika gužva pred Božić, sav božićni asortiman se dobro  prodavao, a imamo ovdje i darovni program, zanimljive detalje, ukrase  za kuću. Potom imamo gužvu za Valentinovo, ukrašavamo vjenčanja,  cvijeće se kupuje za diplome, mature, kazališne predstave… U gradu uvijek ima događanja i prigoda za darivanje. Naravno, radimo i vijence i  aranžmane za groblje, ali to nešto manje, govori Aviani dok slaže buket  od narančastih ružica.
Kaže da je kultura darivanja cvijeća kod nas možda nešto slabija, ali da  to zapravo nikad ne izlazi iz mode.
– I oni koji možda tako ne djeluju, vole dobiti cvijeće. Vjerujete mi, svakog cvijet razveseli, govori Aviani.