Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Daroviti srednjoškolci posjetili bazu u Zemuniku

09.01.2019. 18:15
Daroviti  srednjoškolci  posjetili bazu  u Zemuniku


Polaznici Zimske škole zajednice tehničke kulture Zadarske županije i Grada Zadra posjetili su u utorak  93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.
Riječ je o skupini uspješnih učenika srednjih škola s prostora Zadarske  županije koji su se istaknuli na državnim natjecanjima iz područja prirodoslovno-matematičkih i tehničko-informacijskih znanosti, a posjetom  zrakoplovnoj bazi žele obogatiti znanja iz zrakoplovno-tehničkog područja.
Učenike i njihove voditelje  pozdravio je načelnik stožera 93. zrakoplovne baze  pukovnik Boris Panić koji je istaknuo kako su učenici uvijek  dobro došli u bazu koja mladima nudi velike mogućnosti edukacije ali i  profesionalnog razvoja u području zrakoplovstva.
– Naša je baza i škola u kojoj se školuju hrvatski vojni piloti, ovdje je  dom "Krila Oluje" i naših letačkih protupožarnih posada i drago nam  je  što smo u prilici predstaviti jedan dio naših aktivnosti te ponuditi mogućnost stručnog vodstva i razgledavanje svih tipova aviona i helikoptera kojima je opremljena baza u Zemuniku, kazao je pukovnik Panić.
Učenici su imali prigodu susresti se i razgovarati sa pilotima akro grupe "Krila Oluje", a posjetili su i sve eskadrile gdje su se upoznali s tehničkim karakteristikama pojedinih zrakoplova. (ZL)