Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

STIPENDIJE Filipjanskim studentima ukupno 280 tisuća kuna

09.01.2019. 18:45
STIPENDIJE Filipjanskim  studentima  ukupno 280  tisuća kuna


Općina Sv. Filip i Jakov sustavno skrbi o svojim  studentima koji ispunjavaju potrebne uvjete, dodjeljujući im stipendije.  U ovogodišnjem proračunu za studenske stipendije osigurano je 280.000  kuna. Dodijeljeno je 38 studentskih stipendija, od toga 25 studentice i 13  studenata.


Poticaj za još veći trud
– Na natječaj za dodjelu stipendija prijavila su se ukupno 43 studenata  od kojih je ukupno 40 zadovoljilo uvjete za dobivanje stipendije. Naknadno je od primanja stipendije odustalo dvoje studenata, jer imaju državne stipendije, kazala je Danijela Vodopija, administrativna tajnica.
Prigodna svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli stipendija upriličena je u novoj Općinskoj vijećnici u Sv. Filipu i Jakovu.
– Presretan sam i zadovoljan kada vidim ovako divnu mladež, a još više  kada im se može pomoći. Mjesečne stipendije puno znače uspješnim  mladim ljudima i njihovim roditeljima. Kako su stipendije ulaganje u  vašu i našu budućnost, neka vam to bude poticaj za još veći trud, poručio je Zoran Pelicarić Peco, općinski načelnik.
Od ove godine Općina Sv. Filip i Jakov uvela je i mogućnost stipendiranja i onih studenata koji studiraju izvan Republike Hrvatske.
– Pozdravljam sve nazočne studente i želim vam puno uspjeha u ovoj  akademskoj godini te se iskreno nadam da će svatko od vas postati obrazovani nositelj daljnjeg razvoja i napredovanja pojedine struke, koji će  svojim stečenim znanjem uvelike moći doprinijeti sredini ili mjestu iz  kojeg dolazi, kazao je Pelicarić.
Istaknuo je kako je ulaganje u znanje od neprocjenjive vrijednosti te  im je zaželio puno uspjeha u daljnjem studiranju i polaganju ispita.


Orijentirani prema mladima
– Općina već godinama veliku važnost pridaje obrazovanju i mladima,  te će sadašnja vlast tako činiti i dalje. Za tu namjenu uvijek će biti novca,  uvjerljiv je Pelicarić, dodajući da je prije svega cilj poticati, motivirati i  pridonijeti rastu obrazovanosti.
Ovim primjerom Općina je još jednom pokazala kako je orijentirana  prema mladima te je pokazala put ostalim gospodarskim i privrednim  subjektima koji bi morali prepoznati ulaganje u obrazovanje kao pametnu investiciju.
– Skrb od novorođenoj djeci, djeci ovrtićke dobi, mladeži, starim i nemoćnima, braniteljima, invalidima i socijalno najugroženijima jedan je  od općinskih prioriteta. To očito govori da općinski tim zajedno s Općinskim vijećem prepoznaje potrebe svih žitelja, zaključio je Zoran Pelicarić.
Stipendisti su: Barbara Brzić, Tina Deković, Karmen Santini, Danijela  Pedisić, Antonija Baričić, Laura Budanović, Izabela Colić, Cvita Pirović,  Iva Ražov, Ivona Colić, Josipa Brzić, Marija Vitali, Martina Budan, Ana  Zrilić, Jelena Baus, Mara Kadija, Dana Pedisić, Marija Benzinović, Magdalena Eškinja, Karla Katuša, Antonija Serdarević, Andreja Vodopija,  Anđela Vodopija, Roko Brzić, Marin Majica, Goran Batur, Bartol Brzić,  Marin Roje, Gabrijel Barčić. Luka Milat, Ante Galešić, Anđelo Dušković,  Mihovil Mandić, Mateo Matešić, Matej Čirjak, Manuel Colić, Jakov Mandić, Luka Baričić.